Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022

Προκλήσεις και αποκλίσεις...Νέα ΚΑΠ και εφαρμογή. Της Δήμητρας Τρεμπελή, υποψήφιας πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης στην Ημαθία.

|| || ||

Η νέα Καπ 2023-2027 έχει ως κύρια χαρακτηριστικά το Πρασίνισμα και κρύβει προκλήσεις και αποχωρήσεις πολλών παραγωγών κυρίως κτηνοτρόφων για την χώρα μας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις χώρες τις ΕΕ με τελευταίο αθλητή συμμετοχής τον Έλληνα παραγωγό που με την κακοδιαχείριση των πολιτικών από προηγούμενες κυβερνήσεις έρχεται να επισφραγίσει το τέλος της η τωρινή πολιτική με επιτυχία!

Το απόλυτο τίποτα εισέπραξαν οι παραγωγοί χτυπώντας την πόρτα του ΥΠΑΑΤ και με ψίχουλα που δόθηκαν ως κόλλυβα για τον πρωτογενή τομέα προσπαθούν αργά και βασανιστικά να εκτελέσουν το πρόγραμμα άλλων συμφερόντων και συγκεκριμένα των πολυεθνικών εταιριών.

Η νέα χρονιά δεν φέρνει δώρα αλλά μόνο τεράστια προβλήματα και εγκατάλειψη της επαρχίας σε άλλες χώρες.

Πριν την πανδημία ήταν ξεκάθαρη η ενεργειακή κρίση και το υψηλό κόστος παραγωγής με παλαιότερα προβλήματα αυτών των φορολογικών αλλά και των θεσμών φορέων υπεύθυνων για την ασφάλεια της παραγωγής αλλά και της διαχείρισης εξωστρέφειας εμπορίας και ανταγωνισμού συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

Η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο με την εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας, η αγρανάπαυση, η μείωση δραστικών ουσιών, η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων και τα επιμορφωτικά συμβουλευτικά σενάρια θα επικυρώσουν την απαίτηση της παραμονής μόνον του 2% των παραγωγών σύμφωνα με την ΕΕ.

Αναδιάρθρωση Πολιτικής χρειαζόμαστε για να σταθούμε απέναντι στις νέες προκλήσεις και ο Έλληνας και η Ελληνίδα αγρότισσα το έχουν αποδείξει κατά καιρούς δύσκολους έτσι και τώρα έστω και αργά μπορούν να αντισταθούν στις προκλήσεις, λύσεις υπάρχουν όπως και ελπίδα, ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή αρκεί μόνο η συμμετοχή.

Χωρίς την παραγωγή των προϊόντων μας δεν υπάρχει σταθερότητα στην οικονομία και την εξέλιξη της χώρας μας , θεμέλιο της υγιούς και επωφελούς λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας είναι η τιμιότητα των συναλλασσόμενων .

Τρεμπελή Δήμητρα

MSc.Τεχν.Γεωπόνος 

Υποψήφια πολιτευτής με την Ελληνική Λύση Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789