Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022

Ελλάδα: Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς κρατική στήριξη στον αγροτουρισμό

Η εθνική μας αυτοχειρία φαίνεται ότι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Εάν υπήρχε ένας τομέας στον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι παγκόσμια πρωταγωνίστρια, είναι αυτός του αγροτουρισμού. Φαίνεται όμως ότι παρά την έκρηξη της τουριστικής ανάπτυξης στους γνωστούς προορισμούς, επιμένουμε να αφήνουμε αναξιοποίητο αυτό το μεγάλο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία πραγματική βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα.

Με μεγάλη συμβολή στην ανατροπή του ελλείμματος του αρνητικού ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών που μαστίζει την οικονομία. Ο αγροτουρισμός άλλωστε είναι μία αμιγώς πρωτογενής παραγωγική διαδικασία, αφού σχεδόν το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών και προϊόντων παράγονται στην Ελλάδα και δεν αποτελούν προϊόν εισαγωγικής δραστηριότητας, όπως μεγάλο μέρος του συμβατικού τουρισμό.

Επιμένουμε όμως να αφήνουμε αναξιοποίητο αυτό το εθνικό κεφάλαιο. Το νέο υποέργο Πράσινος Αγροτουρισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι, γεννά πολλές απορίες και κενά στις επιχειρήσεις του αγροτουρισμού της Ελλάδας.

Το εν λόγω έργο, χαρακτηρίστηκε «εξ ολοκλήρου λάθος» από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας- Αγροξενία (ΣΕΑΓΕ), κύριο Φραντζεσκάκη, ενώ ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ο Αγροτουρισμός δεν λαμβάνει κρατική υποστήριξη.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789