Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023

Στην Ελλάδα η πρώτη μηχανή απευθείας σποράς στο ακαλλιέργητο έδαφος Easy Drill

|| || ||

Την πρώτη της σπορά σε ελληνικό έδαφος κάνει η νέα σπαρτική Sky Easy Drill της Sky Agriculture, μέσω του αντιπροσώπου της AGER A.E. ΥΙΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑ και παραδόθηκε στο Ζάππειο Λάρισας για λογαριασμό της οικογένειας Παρλάντζα του Βασιλείου.

Τα γεωργικά μηχανήματα της Sky ειδικεύονται πάνω στην σπορά στο ακαλλιέργητο έδαφος, με την γκάμα να διαθέτει τα μοντέλα Easy Drill, Maxi Drill, Faca Roller και Methys.

Η αρχή λειτουργίας με τη μέθοδο Easy Drill

Η φιλοσοφία λειτουργίας της Easy Drill προέκυψε μετά από 40 χρόνια έρευνας και δοκιμών, ενώ σήμερα αναγνωρίζεται ως το απόλυτο σημείο αναφοράς επαγγελματικής σποράς.

Ο λόγος που κάνει την μηχανή αυτή ξεχωριστή είναι η ιδιαίτερη μέθοδος προετοιμασίας και τοποθέτησης σπόρων και λιπασμάτων στο έδαφος, σε συνθήκες ακαλλιέργητου εδάφους, χωρίς να έχει επιτευχθεί καμία απολύτως κατεργασία μετά τον προηγούμενο αλωνισμό.

Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχουν σε κάθε σειρά λαστιχένοι τροχοί, οι οποίοι μέσω της πίεσης που ασκούν διαμορφώνουν ίσιο έδαφος χωρίς αυλακώσεις ή σχισμές.

Μετέπειτα ακολουθούν οι οδοντωτοί δίσκοι, οι οποίοι με την σειρά τους σχίζουν το έδαφος αρκετά ώστε μέσω τερματικών σωλήνων να γίνεται ομοιόμορφη κατανομή σπόρου και λιπάσματος στο σωστό βάθος.

Στο τέλος διαμορφώνεται το σκέπασμα του σπόρου μέσω των μεταλλικών τροχών που προσαρμόζουν τον σπόρο στο επιθυμητό βάθος, για να επιτευχθεί η ομοιόμορφη σπορά με άμεση φυτρωτικότητα.

Λόγω των συνεχόμενων κλιματικών μεταβολών και των απρόβλεπτων συνθηκών του εδάφους, η σπαρτική Easy Drill είναι κατασκευασμένη για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες και είναι ικανή να σπείρει εδάφη καλλιεργημένα, ακαλλιέργητα (no till), αλλά και πάνω σε ήδη υπάρχουσες καλλιέργειες (π.χ. σπορά σιτηρών σε συνδυασμό με ψυχανθή για εμπλουτισμό εδάφους).

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789