Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Πορεία στο κέντρο της Βέροιας από τους αγρότες της Ημαθίας. Επέδωσαν ψήφισμα σε περιφέρεια και δήμο. ΒΙΝΤΕΟ

|| || ||

Πορεία στο κέντρο της Βέροιας πραγματοποίησε σήμερα ο αγροτικός σύλλογος Ημαθίας στην συνέχεια των κινητοποιήσεων που κάνει ώστε να μπορέσει να πετύχει τα αιτήματα τα οποία διεκδικεί.

Σε συνεννόηση με την αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας για να μην δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα στην Πόλη οι αγρότες της Ημαθίας στάθμευσαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στο κέντρο της Βέροιας όπου βρίσκεται το δημαρχείο αλλά και τα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.

Δια του προέδρου του συλλόγου Χρήστου Βοργιάδη, επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στην περιφέρεια Ημαθίας, το οποίο παρέλαβε η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, αφού ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης βρισκόταν στη Νάουσα,καθώς και τον δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη.

Την ίδια ώρα οι αγρότες μοίρασαν κομπόστες στους πολίτες της Βέροιας μοιράζοντας φυλλάδια με τα δίκαια αιτήματα τους.

Στο πλευρό των αγροτών έδωσαν το παρόν και οι εμποροβιοτέχνες της Βέροιας καθώς και οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών του νομού.

Παρακάτω διαβάστε τα αιτήματα των αγροτών.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

Πέραν των διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας, τα οποία και παραμένουν άλυτα, γεγονός που καθιστά δυσχερείς τις γεωργικές δραστηριότητες, θέτοντας σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης με TOV κίνδυνο εγκατάλειψης των καλλιεργειών, αλλά γενικότερα της υπαίθρου να ελλοχεύει, οι αγρότες βιώνουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε φλέγοντα ζητήματα και έχουν επέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις, ικανοποιώντας τα παρακάτω ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα που σας παραθέτουμε:

Τα αιτήματα μας

1° Αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις σε ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα, σε όλες τις ποικιλίες και διπλασιασμό των ποσών που ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΑΤ

2ο Ενισχύσεις από την Ουκρανική κρίση (72 ευρώ / στρέμμα)

3° Άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης

4° Να γίνει επιτέλους η περιβόητη αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ

5° Μείωση του κόστους παραγωγής (Φυτοφάρμακα, λιπάσματα, πετρέλαιο, ενέργεια κ.α.).

- Να παραμείνει στη λίστα των συνδεδεμένων ενισχύσεων η καλλιέργεια του βιομηχανικού ροδάκινου και να προστεθούν τα επιτραπέζια και νεκταρίνια.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη

του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας