Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023

Δυσάρεστη έκπληξη για τους αγρότες τα αυξημένα ασφάλιστρα - Τι συνέβη.

|| || ||

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους αγρότες, οι οποίοι εκτύπωσαν τα ασφάλιστρα του νέου έτους και αφορούν το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Διαπίστωσαν πως είναι αυξημένα κατά δώδεκα ευρώ, χωρίς να έχουν όπως ισχυρίζονται καμιά απολύτως ενημέρωση.

Επικοινωνήσαμε για το θέμα αυτό με τον Στέφανο Νταούκα, ο οποίος είναι διευθυντής της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών του νομού Ημαθίας και τον ρωτήσαμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως μας μετέφερε από την ενημέρωση που έχει ο ίδιος, ''η κυβέρνηση είχε ψηφίσει νομοσχέδιο το 2021 για την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών και αφορούσε τον κλάδο των μη μισθωτών, στον οποίο ανήκουν και οι αγρότες.

Το νομοσχέδιο προέβλεπε μια αύξηση της τάξης του 9%, που προερχόταν από την αναπροσαρμογή του προηγούμενου έτους και μπήκε στις ασφαλιστικές εισφορές με την είσοδο του 2023.

Όποιος λοιπόν ήταν ενημερωμένος δεν βρέθηκε προ εκπλήξεως, αφού η αύξηση για τους γνωρίζοντας ήταν αναμενόμενη''.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Νταούκας, ''θα πρέπει πλέον οι αγρότες να ενημερώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο, μιας και οι προκλήσεις που έρχονται στον αγροτικό τομέα είναι πολλές, εξ ου και η εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε χθες στο πνευματικό κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Σημείωσε δε ''πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνονται όλο και περισσότερες συναντήσεις με τους αγρότες ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη νέα εποχή στον ευρωπαϊκό αγροτικό τομέα''.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789