Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023

Αυγενάκης: Τι αλλάζει στον ΕΛΓΑ τα επόμενα χρόνια.

|| || ||

Ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού του ΕΛΓΑ καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ, αλλά και η ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης είναι τρεις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος της 4ετίας να έχουν μπει σε όλες τις μορφές αγροτικής παραγωγής τουλάχιστον 60.000 νέοι.

Ως προϋπόθεση, όμως, για αυτό προκρίνει την ασφάλεια των αγροτών που περνάει μέσα από τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, είπε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού του ΕΛΓΑ είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες. Επίσης, η διαχείριση των υδάτινων πόρων μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος Ύδωρ 2.0, ύψους 4 δισ. ευρώ, αλλά και η επίλυση των προβλημάτων των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ.

Η ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης είναι μια άλλη βασική προτεραιότητα, όπως και η είσοδος νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα. Στόχος μας μέχρι το τέλος της 4ετίας να έχουν μπει σε όλες τις μορφές αγροτικής παραγωγής τουλάχιστον 60.000 νέοι. Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν οι παραγωγοί δεν αισθάνονται ασφάλεια, κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ με διαφανή και δίκαιο τρόπο».

Οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ Πιο αναλυτικά όσον αφορά τις αλλαγές στον ΕΛΓΑ, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου για τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού.

Εγκαιρη και διαφανής καταβολή ενισχύσεων

Μιλώντας για τον σχεδιασμό του υπουργείου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι θα τοποθετηθεί νέα προσωρινή διοίκηση. «Πρόθεσή μας είναι να οργανωθεί και να εκσυγχρονιστεί άμεσα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διαρκής στόχος είναι να υπάρχει πεδίο σωστής συνεργασίας και με όρους διαφάνειας, με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους στον Οργανισμό, με τις συνεργαζόμενες εταιρείες, τους τεχνικούς συμβούλους, τα εταιρικά ή ατομικά ΚΥΔ, με όλους τους εμπλεκόμενους.

Στόχος και δέσμευσή μας είναι ένας σύγχρονος και υγιής Οργανισμός, ο οποίος θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες και το πλαίσιο που έχει θέσει η Κοινότητα. »

Ένας Οργανισμός που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις και θα εκπληρώνει τον σκοπό του για σωστή, έγκαιρη και διαφανή καταβολή ενισχύσεων, λειτουργώντας με συνέπεια και πλήρη διαύγεια, στο πλαίσιο των εντολών του πρωθυπουργού, ώστε να υπάρχει συστηματική, διαρκής και αδιάλειπτη στήριξη των αγροτών της χώρας μας και γενικά του πρωτογενούς τομέα, που για την κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής της πολιτικής», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Πηγή: ΟΤ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789