Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επισκοπής «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ο Μωχάμεντ Νταράουσε του Εθνικού κέντρου Ποιότητας ελέγχου βάμβακος. Συνάντηση με τον Στ.Νταούκα.

|| || ||

Την Ημαθία και συγκεκριμένα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επισκοπής «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» επισκέφτηκε ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης και Ποιότητας Ελέγχου Βάμβακος, κ. Μωχάμεντ Νταράουσε όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και μέλος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Βάμβακος, Στέφανος Νταούκας, με τον Προϊστάμενο της εταιρείας του Τμήματος Συστημάτων Ποιότητας της NOVACERT κ. Γιώργο Πεχλιβανίδη.

Η IMATHIOTIKIGI.GR επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΑΣ Επισκοπής «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» κ. Νταούκα Στέφανο, ο οποίος αναφέρθηκε σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση

« Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας, αφορά την άμεση ανάγκη για βιωσιμότητα της βαμβακοκαλλιέργειας. Οι συνθήκες παραγωγής και αγοράς καταδικάζουν ακόμη και με ζημιά την φετινή διαχείριση παραγωγής. Η αναγνώριση όλων των αιτιών για το αρνητικό πρόσημο της χρονιάς που διαφαίνεται, ωριμάζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη διαφοροποίησης του ελληνικού βαμβακιού. Η συμβατική παραγωγή θέτει μεγάλα μειονεκτήματα στην ανταγωνιστική τύχη του προϊόντος.» και συνέχισε αναφέροντας ότι «Οι επόμενες συναντήσεις – εργασίες με τους παράγοντες παραγωγής, εκκόκκισης & εμπορίας , θα οδηγήσει στην σύνταξη ενός σχεδίου-πρότασης για πολύ συζήτηση στο τέλος του έτους, με πρωτοβουλία της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789