Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Αντιδήμαρχος. Ποιος ετοιμάζεται στον δήμο να πάρει μεταγραφή για τη Νομαρχία;

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί. Θυμάμαι μια φορά κι ένα καιρό που έτρεχαν όλοι να διαψεύσουν ότι κυκλοφορεί κορονοϊός στο Γιδά. Είχα γράψει για το πρώτο κρούσμα που είχε εμφανιστεί κι έπεσαν λυτοί και δεμένοι να πουν ότι γράφω μαλακίες. Μέχρι και Πούλιτζερ μου δώσανε κάποιοι, γιατί λέει με το ζόρι ήθελα να φέρω τον κορονοϊό στο Γιδά.

 

Και φτάσαμε τώρα στο σημείο να είναι η κατάσταση όπως ήταν κάποτε με το τσιγάρο. Πώς ήταν παλιά που κάπνιζαν λίγοι και φαινόταν παράξενο, σε όσους δεν κάπνιζαν; Κι άλλαξε η κατάσταση και καπνίζουν πλέον όλοι; Έτσι και τώρα. Περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν κορονοϊό, παρά αυτοί που είναι καλά                          

Δεν το τραβάω παραπάνω. Απλά θυμάμαι τι είπα και τότε και θα το επαναλάβω και τώρα. Ο Γιδάς ρε μάγκες δεν είναι η γη της επαγγελίας για να φοβάται ο ιός να έρθει στα μέρη μας. Όπως πήγε παντού, έτσι ήρθε και σε μας. Και το ότι ο Γιδάς είναι γεμάτος, δεν φταίει ούτε η παρέλαση που λένε μερικοί ότι δεν έπρεπε να γίνει, ούτε οι ανεμβολίαστοι που λένε κάποιοι άλλοι. Είναι η φυσική συνέχεια της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως.

 

Εμένα αυτό που με τσατιζει σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι με τέτοιο βάσανο έδιωξαν τους υγειονομικούς από τα νοσοκομεία. Είναι σα να λέμε ότι έχουμε πόλεμο και βγάζουμε σε αναστολή τους στρατιώτες επειδή δεν έχουν κάνει εμβόλιο! Άμα το βρίσκει κάποιος λογικό να μου το πει και μένα να το ξέρω.

Πάντως ο κόσμος να χαλάσει, οι δημοσκοπήσεις έχουν τον Μητσοτάκη πρώτο και με διαφορά. Φυσικό είναι. Αφού τα λεφτά από αυτόν τα παίρνουν. Ποιον θέλετε να έχουν πρώτο; Για να δούμε αφού έχει τόση μεγάλη διαφορά θα κάνει εκλογές την άνοιξη; Γιατί εδώ και ένα χρόνο το πάει από καλοκαίρι σε χειμώνα κι όλο το αναβάλλει. Γιατί άλλα του λένε από τα προξενεία που κάνουν κρυφές δημοσκοπήσεις.

 

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα. Λίγοι τα καταλαβαίνουν κι ακόμη λιγότεροι τα παραδέχονται. Η πραγματικότητα με αυτό που βλέπουμε έχει μεγάλη απόσταση. Πάρτε για παράδειγμα το μεσοβδόμαδο τραπέζι που έκανε ο πρόεδρος της Ξεχασμένης, ο Γρηγορόπουλος. Εμφανίζεται ο Δελιόπουλος και λένε όλοι ότι είναι έτοιμος για να βάλει υποψήφιος για δήμαρχος κι άρχισε τις εμφανίσεις.

Και γιατί να κατέβει για δήμαρχος ρε αλάνια και να μην πάει για νομαρχιακός σύμβουλος λέω εγώ; Με τον Καλαϊτζίδη δεν ήταν παρέα; Πού κολλάει ο δήμος; Ποιος να τα καταλάβει όμως αυτά. Έχετε κολλήσει ότι ο Στέφανος θα πάει για δήμαρχος στις επόμενες εκλογές. Είπαμε. Ο Γκυρίνης για το 23 την έχει καπαρωμενη τη θέση. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

 

Κι αφού ανέφερα τις εκλογές να πω και αυτό. Στον συνδυασμό του Γκυρίνη τα πράγματα έχουν στενέψει για κάποιους και το σκέφτονται σοβαρά για μεταγραφή στη Νομαρχία. Είναι και η συγκυρία με τη ΝΔ να είναι κυβέρνηση τους κάθεται μια χαρά. Γιατί στην περιφέρεια του δήμου που εκλέγεται εμφανίζονται μπερδεμένα τα νούμερα και κανένας δεν θέλει να χάσει την θέση του για κανέναν λόγο.

Και υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν λόγο ότι στις επόμενες εκλογές υπάρχει γυναίκα που θα κατέβει ή θα κινήσει τα νήματα προκειμένου να αλλάξει το σημερινό καθεστώς. Δεν ξέρω αν έχει κάτι προσωπικό με τον δήμαρχο, αλλά ξέρω ότι θα κάνει τα πάντα για την ανατροπή. Και έχει δύναμη όπως λένε πραγματική κι όχι σαν κάποιες που φαντάζονται ότι είναι δυνατές γιατί έτσι τις έχουν πει.

 

Και μην πει κανείς ότι αν σε ένα δήμο σα τον δικό μας εκλέγεσαι με 500 ψήφους θεωρείσαι ότι είσαι και δυνατός και αποτελείς παράγοντα που διαμορφώνει καταστάσεις. 500 ψήφους παίρνει κι ένας πρόεδρος στο χωριό. Τέλος πάντων. Έχουμε καιρό ακόμα.

Προς το παρόν αυτό που ξέρουμε είναι ότι έρχονται Χριστούγεννα και είναι πολύ δύσκολο να δούμε καταστάσεις προ κορονοϊού εποχής. Κι εννοώ για παγοδρόμιο, συναυλίες, γιορτές σοκολάτας και τέτοια. Θα αρχίσω να πιστεύω πως μετά τον Μητσοτάκη οι επόμενοι γκαντεμηδες είναι αυτοί που εχουν αναλάβει τις κοινωφελείς επιχειρήσεις στους δήμους μέσα στον κορονοϊό. Δεν τους άφησε να κάνουν τίποτα. Με το σταγονόμετρο πρόλαβαν να κάνουν μερικά πράγματα το καλοκαίρι. Ο Σταυρής πάντως λέει πως αν δεν μπορέσει φέτος, έστω και την τελευταία χρονιά, θα προλάβει και θα κάνει κάτι που θα πιάνει για όλες τις χρονιές. Για να δούμε...

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789