Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

Αντιδήμαρχος. Οι Αλεξανδρινοί Πασοκτζήδες, ψήφισαν αυτόν που τους έκλεισε ραντεβού και δεν πήγε ποτέ!!

Απο σήμερα και κάθε Κυριακή ο Αντιδήμαρχος θα κινείται ηλεκτρικά. Με χορηγό την Ηλεκτρολύση του Στέργιου Βέργου στην Γρ. Λαμπράκη 29 στην Αλεξάνδρεια. Όπου μπορείς να βρεις τα πάντα σε ότι έχει να κάνει με τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, μέχρι την κίνηση του μέλλοντος που είναι πλέον τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Με το πρόγραμμα "Κινούμαι ηλεκτρικά" με μια απλή επίσκεψη μπορείτε να γίνετε κάτοχος ενός ηλεκτρικού οχήματος, με 20% έκπτωση στα μηχανάκια και τα πατίνια και 40% στα ποδήλατα και περίοδο αποπληρωμής σε 12 άτοκες δόσεις.

 

Καλορίζικος λοιπόν ο πρώτος χορηγός του Αντιδήμαρχου, που ελπίζω να είμαστε παρέα για πολύ καιρό, μιας και το προϊόν το οποίο εμπορεύεται είναι προϊόν του μέλλοντος, αφού όλοι οι δρόμοι πλέον οδηγούν στην ηλεκτροκίνηση. Προϊόν του μέλλοντος είναι και ο Αντιδήμαρχος, αφού περιμένουν πώς και πώς όλοι να βγει την Κυριακή για να διαβάσουν τι ΘΑ γίνει. Όχι τι έγινε. Άσχετα που μετά τα παρουσιάζουν παραέξω για δικά τους, αυτά που έχουν διαβάσει εδώ.. Δεν πειράζει μάγκες. Πάρτε κόσμε, ελεύθερα.

Έτσι κι αλλιώς ένας είναι ο δήμαρχος, ένας ο πρόεδρος κάποιας ομάδας, ένας ο πρόεδρος σε κάθε οργανισμό, σε κάθε χωριό και πάει λέγοντας. Κανένας δεν τους έχει παντρευτεί για να έχει αποκλειστικότητα. Αυτά είναι μαγκιές από το παρελθόν. Τώρα έχουν τελειώσει. Αν δεν μπορείς να γράψεις το όνομα σου και σε μια πρόταση επαναλαμβάνεις δέκα φορές την ίδια λέξη, άστο καλύτερα. Βάλε φωτογραφίες για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Κι ετοιμάσου όπως λέει κι ο φίλος μου ο Στέλιος για το επόμενο αυτογκόλ. Γιατί σίγουρα θα το βάλεις.

 

Τέλος πάντων. Πάμε να δούμε τι έχουμε στην επικαιρότητα. Εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουμε σήμερα. Δεν μπορώ να το πω ΚΙΝΑΛ, γιατί ούτε κι αυτοί οι ίδιοι το λένε έτσι. Μέχρι τώρα ήθελαν να ξεφύγουν από το παρελθόν και έλεγαν ότι είμαστε το ΚΙΝημα ΑΛλαγής. Και μόλις έφτασε η ώρα του αρχηγού το γύρισαν το παραμύθι και λένε εμείς είμαστε παιδιά του ΠΑΣΟΚ και θα επαναφέρουμε τον πράσινο ήλιο. Μια κουβέντα μόνο θα πω. Κάποιοι από αυτούς είναι σα τους παπάδες που διώχνουν με την συμπεριφορά τους τον κόσμο μακριά από την θρησκεία και την εκκλησία. Γιατί κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Έτσι εξηγείται και το ποσοστό του κόμματος, τα τελευταία χρόνια.

Και φυσικά δεν υπάρχει γάμος χωρίς κλάμα και κηδεία χωρίς γέλιο. Κατουρηθηκαν από την χαρά τους εδώ οι δικοί μας μόλις τους ήρθε μήνυμα από τον Ανδρουλάκη για να πάνε να τον δουν στην Βέροια. Έδειχνε ο ένας στον άλλο το μήνυμα και παινευόταν ότι το βράδυ τους περιμένει ο Ανδρουλάκης για να τα πούνε από κοντά. Ποιος Ανδρουλάκης; Οι δικοί μας πήγαν να τον βρουν στη Βέροια κι αυτός κοιμόταν στο σπίτι του. Και δεν ξέρω αν ήταν Αθήνα ή Βρυξέλλες.

 

Δεν πίστευαν το κακό που τους βρήκε κι ας έλεγαν ότι τάχα το ήξεραν ότι δεν θα έρθει. Αν ήταν να μην έρθει γιατί σας έστελναν τότε τα μηνύματα δεν μας είπατε. Απλά πρέπει να παραδεχθείτε ότι η Ημαθία δεν ήταν στις προτεραιότητες του. Άσχετα που εσείς δεν το βάλατε κάτω και την άλλη μέρα πήγατε Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να βγείτε φωτογραφίες μαζί του.

Έτσι είναι όμως η πολιτική. Αν στην πολιτική φορούσαν παντελόνια θα έπρεπε να τιμήσουν αυτόν που τους τίμησε. Ποιος ήρθε και σου μίλησε από κοντά; Ο Γερουλάνος. Αυτόν θα ψηφίσεις γιατί σου έκανε την τιμή κι ήρθε στο σπίτι σου. Έλα όμως που γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Αυτοί πήγαν και ψήφισαν αυτόν από τον οποίο έφαγαν το μεγαλύτερο φτύσιμο. Με την ελπίδα ότι θα βγει πρώτος και θα έχουν να λένε ότι είναι με τον πρώτο. Ότι ο πρώτος θα εκπροσωπήσει ένα χώρο που είναι στο 5% δεν το λέει κανένας.

 

Ο Ανδρουλάκης πάντως είναι το μεγάλο φαβορί, αφού οι στοιχηματικές που δεν πεφτουν ποτέ έξω τον δίνουν ότι είναι πρώτος και με διαφορά. Κι ότι θα βγει πρόεδρος αφού παρά τα μηνύματα σύμπνοιας από τους υπόλοιπους, μόλις πάρουν το μακρύτερο από τα τρία θα υποστηρίξουν αυτόν, με όποιον και να είναι απέναντι του. Είτε Παπανδρέου, είτε Λοβέρδος λέγεται, νέος πρόεδρος θα είναι αυτός που στέλνει μηνύματα για ραντεβού, αλλά δεν πάει ποτέ. 

Πάμε και στα δικά μας. Υπάρχει μεγάλη αναμπουμπούλα στο δήμο. Μάλλον κάποιοι δεν μπορούν να βάλουν σε σειρά κάποια πράγματα. Έπρεπε να ξέρουν ότι έρχονται Χριστούγεννα κι ότι όλα τα χωριά θα ζητάνε και κάτι. Άλλος χόρτα, άλλος δέντρα, αλλος φωτάκια, άλλος στολίδια, κάτι θα βρουν για να ζητήσουν. Και είναι προτιμότερο να πεις δεν έχω, παρά να περιμένει ο άλλος αυτό που του έταξες. Το να κλείνεις μετά τα τηλέφωνα δεν λέει τίποτα. Το σωστό είναι αν κάνεις τη μαλακία να την παραδεχθείς. Κι ούτε είναι ωραίο να μιλάς σε προέδρους που έχουν οικογένειες και είναι επιχειρηματίες και να τους αποκαλείς Βαγγελάκη, Γιαννάκη και Κωστάκη.

 

Στα προεκλογικά θα σας πάω μερικούς μήνες μπροστά για να σας πω πώς θα παιχτεί το παιχνίδι. Θα είναι αντιγραφή ενός αγώνα ποδοσφαίρου. Έτσι προετοιμάζονται οι ομάδες. Λέει ο προπονητής. Τον επικίνδυνο φορ της αντίπαλης ομάδας θα πρέπει να βάλω τον καλύτερο αμυντικό μου να τον μαρκάρει για να έχω πιθανότητες να νικήσω. Έτσι και στην πολιτική. Οι αντίπαλοι θα πρέπει να είναι ισοδύναμοι.

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και σκεφτείτε όπως είναι τα στρατόπεδα τώρα ποιος θα μαρκάρει ποιον. Κι επειδή έχει πολύ καιρό ακόμα για τις εκλογές το θέμα είναι ότι επιτρέπονται και οι μεταγραφές. Κι εκεί τα μαρκαρίσματα θα είναι ίδια. Θα πάει ο Ρονάλντο της Ώρας Ευθύνης και θα προσπαθήσει να πείσει τον αντίπαλο, ότι το συμφέρον του είναι άλλο από αυτό που νομίζει πως είναι.

 

Κι απ' ότι έχω μάθει ήδη έχουν γίνει κάτι τέτοιες κρούσεις. Και δεν είναι κακό για κάποιον που εμφανίζεται ο άλλος με ολοκληρωμένο σχέδιο και του αναλύει μια κατάσταση να φτάσει σε σημείο να κάνει πίσω. Τα δεδομένα εξάλλου λένε ότι αυτοί με την Ευθύνη είναι κυβέρνηση κι ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα υπάρχει πάλι ΝΔ. Δεν θέλει και πολύ να αλλάξει γνώμη κάποιος σε αυτά που πιστεύει.

Το παιχνίδι βέβαια θα ανάψει όταν εμφανιστεί ο αντίπαλος ονομαστικά. Γιατί μέχρι στιγμής όλοι προσπαθούν παρασκηνιακά να στήσουν ομάδες. Είτε στο προσκήνιο όμως είτε στο παρασκήνιο αν ο αντίπαλος του Γκυρίνη δεν είναι κάποιος αξιόλογος, δεν γίνεται τίποτα. Άμα ο αντίπαλος σου δεν μπορεί να πουλήσει νερό σε ταξιδιώτες στην έρημο, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Το σταματάω εδώ γιατί λένε ορισμένοι ότι θέλω να κάψω κάποια γερά χαρτιά που ετοιμάζονται για το μεγάλο μπαμ.

 

Την Τετάρτη ανάβει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, χωρίς πολλά πολλά λόγω του κορονοϊού για μια ακόμη φορά. Ας ελπίσουμε πως θα είναι η τελευταία χρονιά που συμβαίνει αυτό και από του χρόνου θα γυρίσουμε στα παλιά με χορούς και πανηγύρια. Προς το παρόν ας φροντίσει ο καθένας από μας να φυλάει τον εαυτό του και την οικογένειά του σε ότι και να πιστεύει. Γιατί τα δύο αυτά χρόνια δεν πέθανε κάποιος άγνωστος, κάπου μακριά, που ήταν νέος. Πέθαναν γνωστοί μας, συγγενείς μας και φίλοι μας. Ας φροντίσουμε λοιπόν του χρόνου τέτοιες μέρες να είμαστε όλοι εδώ.

Μέχρι τότε δεν ξεχνάμε πως Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ και γινόμαστε κομμάτι της μελλοντικής κίνησης με μια επίσκεψη στην ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ στην Αλεξάνδρεια. Γιατί εδώ θα βρεις αυτό, που άλλοι έχουν μόνο ακουστά. Στην ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ βρίσκεις τον τρόπο που οι άνθρωποι των πόλεων κινούνται και εργάζονται.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789