Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021

Αντιδήμαρχος. Κωδικοί στον δήμο υπάρχουν μόνο για όσους θέλουν να εξυπηρετήσουν. Οι υπόλοιποι κληρώνουν γουρούνια, για να μαζέψουν λεφτά

Μέσα σε 11 μήνες μετράμε δεκάξι γυναικοκτονίες και δεν ξέρω, πόσες αυτοκτονίες. Σε δύο ελληνικές σειρές όμως, μέσα στην εβδομάδα, μια στο κρατικό και άλλη μία σε ιδιωτικο κανάλι, οι συντελεστές επέλεξαν σε ώρα που παρακολουθούν ανήλικα παιδιά, να δείξουν μια σκηνή με φιλί, μεταξύ δύο αντρών. Και την άλλη μέρα, το συμπέρασμα ήταν ότι ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την ενέργεια, που έδειξε ότι δεν είμαστε κομπλεξικοί και ρατσιστές.1

Άμα είναι ρε μάγκες, να δείχνουμε έτσι την εξέλιξη μας, τότε μάλλον είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πολλά μοντέρνα πράγματα μου φαίνεται πως μας έχει φέρει ο εγκλεισμός από την πανδημία. Και για να μην παρεξηγηθώ, θα πω το ίδιο, που έχω πει και στο παρελθόν. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Με ενοχλεί όμως, όταν σώνει και καλά προσπαθεί να μου το επιβάλει. Γιατί κάποιοι, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι φυσιολογικό να βλέπει ένα οχταχρονο, γιατί αυτή την σήμανση είχε η τηλεόραση, έναν δάσκαλο κι έναν αστυνομικό, να φιλιούνται στο στόμα. Κι ότι την άλλη μέρα που θα πήγαινε στο σχολείο το παιδί, θα έβλεπε τον δάσκαλο, όπως τον έβλεπε και τις προηγούμενες ημέρες. Ρε, τι πίνετε να πιούμε και μεις, μπας και σας καταλάβουμε...

Πάμε στα δικά μας. Πανηγυρίζουν οι ΠΑΣΟΚΙΝΑΛιστές στο Γιδά. Ξαφνικά, όλοι ψήφισαν τον Ανδρουλάκη. Κανένας δεν ψήφισε τους άλλους υποψήφιους. Εκτός από τον δάσκαλο τον Γιοβανόπουλο, που είπε ότι είναι με τον Γερουλάνο και τον Μπάμπη που ήταν με τον Παπανδρέου, όλοι οι υπόλοιποι λένε ότι ψήφισαν το νέο αίμα. Το άφθαρτο. Το άμεμπτο. Κανένας φυσικά δεν ανέφερε, τα τερτιπια του νέου αρχηγού, του άμεμπτου.

Διαβάσατε πουθενά, ότι ο πατέρας του άμεμπτου ήταν μεγαλοεργολάβος; Ότι ο άμεμπτος, άνοιξε γραφείο που δούλευε μαζί με την κοπέλα του, που έκαναν παιδί, δεν παντρεύτηκαν ποτέ, έμπλεξε αυτός με την Καϊλή, χώρισε την γυναίκα του, πήρε την επιμέλεια του παιδιού και είναι αραχτός εδώ και μια δεκαετία στις Βρυξέλλες; Όχι ρε παιδιά, αυτά δεν τα λέει κανένας. Στην Ελλάδα ζούμε. Που το φιλί μεταξύ δύο αντρών, σε κοινή θέα είναι φυσιολογικό. Άμα δούμε όμως κανέναν να φιλάει καμιά κοπέλα, τι κάνει ρε ο μαλακας μέσα στον κόσμο(;) θα πούμε όλοι.

 

Και το θέμα των ημερών, που πάλι βλέπω πως δεν το ακουμπάει κανένας, είναι αυτό με τους θεματοφύλακες. Πού είχαν για αρχηγό στο Αιγίνιο, έναν Αλεξανδρινό. Τον οποίο είχε συλλάβει η αστυνομία με όπλα, πριν αρκετό καιρό, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως, όταν μια υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια, για κάποιον παράξενο λόγο, όλοι αθωώνονται. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, πήγε σε δικαστικό επιμελητή, ο οποίος κοινοποίησε στην αστυνομία μια απόφαση, που όπως βλέπετε γράφει, ότι κάνουν επίταξη στα σχολεία.

Και το ωραίο είναι ότι το χαρτί αυτό, έχει υπογραφή ότι κάποιος το έχει παραλάβει. Άρα ρε μάγκες, οι αστυνομικοί που υποτίθεται υπηρετούν τον νόμο, δεν ξέρουν ούτε τα βασικά, ή τα ξέρουν και δεν τα εφαρμόζουν. Ο Αλεξανδρινός πάντως, τους είχε προειδοποιήσει, για το τι θα συμβεί. Δεν πρέπει να έχουν παράπονο. Αφού δεν είχαν το θάρρος να τον μπαγλαρώσουν όταν έπρεπε, ας κάτσουν τώρα να ακούνε για μια εβδομάδα, για τον αρχηγό από την Αλεξάνδρεια.

Το ωραίο βέβαια, είναι πως αυτοί όλοι που προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που έχει πολλά λεφτά, τα οποία όπως λένε τα κρατάει παράνομα το κράτος και δεν μας τα δίνει να γίνουμε όλοι πλούσιοι, καταδεχονται να δικαστούν, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, τους οποίους όμως αμφισβητούν! Άμα είχαν μυαλό θα μου πεις, θα πήγαιναν Παρασκευή, να κάνουν αυτό που έκαναν; Κι ένα πιτσιρίκι να ρωτήσεις, ξέρει ότι άμα σε πιάσει η αστυνομία Παρασκευή, θα δικαστείς καλή Δευτέρα. Για τον δήμαρχο του Αιγινίου, δεν θα πω τίποτα. Που είπε, δεν είναι δικοί μας αυτοί που έκαναν τη μανούρα. Αυτό, που όταν γίνεται κάτι κακό, δεν αναγνωρίζει κανένας αυτόν που το έκανε, έχει μεγάλη πλάκα.

Στο δήμο το δικό μας, ισχύει αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω. Από την ανάποδη. Έλειψε ο δήμαρχος δύο εβδομάδες και δεν κινείται φύλλο. Θα μου πεις και που γύρισε, πήραν φωτιά οι δρόμοι. Ένα δέντρο ανάβουμε στο μουγκό και μετράμε αντίστροφα, για να φορτωθούμε έναν ακόμη χρόνο. Που θα φέρει πιο κοντά τις εκλογές και θα βγουν στη φόρα πολλά πράγματα. Απ'αυτά που γίνονται και όσα παραλείπονται.

 

Κατ' αρχήν, έχει βρεθεί ένα κόλπο, για όλους τους δήμους και τις περιφέρειες λόγω κορονοϊού, σε κάθε συνεδρίαση το ένα θέμα εδώ και ένα χρόνο, είναι πάντα η αναπροσαρμογή που γίνεται στον προϋπολογισμό. Επειδή λέει, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, πρέπει να δοθούν κάπου έξτρα χρήματα ή αν δεν γίνει κάτι να αφαιρεθεί το ποσό, που είχε υπολογιστεί. Σωστό μου ακούγεται μέχρι εδώ.

Κάτι πηγαίνει λάθος, όταν από την θεωρία πας στην πράξη. Υπάρχει πρόεδρος Κοινότητας ας πούμε, που παρακαλάει να του αλλάξουν πέντε λάμπες στο χωριό του και του λένε δεν υπάρχει κωδικός για να το κάνουμε, αφού ο προϋπολογισμός έκλεισε, στο συγκεκριμένο θέμα. Άλλος πρόεδρος, παρακαλάει για κάδους και του λένε, έκλεισε ο κωδικός. Ότι πήρατε πήρατε. Τώρα, πώς γίνεται και μόλις έρθει η χρονιά των εκλογών, θα ανοίξει ο κωδικός αυτό είναι άλλο θέμα. Σα το Ζήκο ένα πραγμα και ο κωδικός. Που έλεγε ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑς. Και γιατί όταν κάνουν την αναδιαμόρφωση δεν βάζουν μέσα και αυτά που χρειάζονται;

Και αναγκάζονται οι πρόεδροι, που πληρώνονται με τριακόσια ευρώ το μήνα, να πηγαίνουν στον χορηγό μου τον Βέργο, να πληρώνουν από την τσέπη τους για λάμπες και καλαθοφόρο, για να γίνει η δουλειά τους. Ή το κάνεις ή σε τρώει η μουρμούρα από τους συγχωριανούς σου. Και η απορία που έχω είναι, αυτός που συντάσσει τον προϋπολογισμό, αφού κάθε χρόνο βλέπει, ότι υπάρχουν τα ίδια προβλήματα. Γιατί δεν προβλέπει, έναν κωδικό όπως λένε κι αυτοί, για τέτοιες περιπτώσεις; Γιατί οι κωδικοί, είναι για να εξυπηρετήσουν όποιον θέλουν αυτοί μάλλον.

Και το πιο ωραίο, είναι αυτό που έμαθα τώρα τελευταία. Πάει ένας πρόεδρος χωριού, που οι στάσεις των λεωφορείων, είναι στην κυριολεξία σπασμένες και τα παιδιά που βγαίνουν το πρωί για να πάνε σχολείο, κάθονται μέσα στην βροχή και τον αέρα. Τι πιο λογικό, από το να ζητήσει ο άνθρωπος να του φτιάξουν πέντε στάσεις, που μπορεί να λέω και πολλές και τα παιδιά να μην κάθονται μέσα στο αγιάζι και οι μεγάλοι να σταματήσουν τη μουρμούρα.

Τι μπορείτε να φανταστείτε, ότι του είπαν; Δεν υπάρχει κωδικός, για τέτοιο πράγμα. Κόλλησε η βελόνα. Δηλαδή, άμα φύγει η σκεπή από το δημαρχείο, δεν υπάρχει κωδικός για να γίνει. Θα κάθονται όλοι αυτοί μέσα στο κρύο και την βροχή, γιατί δεν θα υπάρχει κωδικός. Αυτό θέλουν να μας πουν. Άμα δεν θες να κάνεις κάτι, μπορείς να βρεις πολλές δικαιολογίες. Οι δικοί μας, ούτε να πρωτοτυπήσουν δεν ξέρουν.

Βέβαια, η πλάκα δεν είναι στην άρνηση του δήμου να κάνει τις στάσεις. Ούτε, ότι δεν υπάρχει κωδικός. Η πλάκα είναι, ότι ο πρόεδρος έβγαλε λαχεία και κληρώνει εν όψει Χριστουγέννων ένα γουρούνι, για να μαζέψει λεφτά, να μπορέσει να πληρώσει μάστορα να του κάνει τις στάσεις!! Και πάει πόρτα πόρτα και μαζεύει ό,τι μπορεί, προκειμένου να γίνει το έργο.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, είμαι περίεργος, άμα βρεθεί κανένας από αυτούς που ακούγονται, ότι θα είναι υποψήφιοι για δήμαρχοι στις επόμενες εκλογές και πει, τις κάνω εγώ, δωρεά τις στάσεις. Λέτε στο δήμο, να μπορέσουν να βρουν κωδικό για να τις κάνουν; Ρε και στάσεις θα κάνουν και κάδους θα πάνε και λάμπες θα αλλάξουν και δέκα κωδικούς θα βρουν. Τι να το κάνεις όμως, άμα είναι παρακαλετό; Το λέει κι ο λαός, ότι είναι ξινό.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789