Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022

Ο Καζαμίας του Αντιδήμαρχου για το 2022. Ποιος δημοτικός σύμβουλος γίνεται βουλευτής και οι γυναίκες που ''χτυπάνε'' την δημαρχία

Ιανουάριος.

Ο Ιανουάριος ξεκίνα με έναν από τους μύθους του Αισώπου που λέει ότι ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει δύο σάκους. Ο ένας είναι πίσω του με όλα τα κακά που κουβαλάει για τον εαυτό του αλλά δεν τα βλέπει ποτέ και ο άλλος μπροστά του με τα στραβά των άλλων που συνεχώς τα κάνει θέμα, χωρίς να κοιτάει τον εαυτό του. Από τον Αίσωπο μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει κι απ'ότι φαίνεται αυτό θα συνεχιστεί και το 2022.

Φεβρουάριος.

Την ώρα που η Κίνα του 1,5 δις κατοίκων μετρά 4.500 θανάτους στην Ελλάδα των 10 εκ. ξεπεράσαμε τους 20.000 κι αυτό κινητοποιεί τις αρχές του τόπου να βρουν λύση στο πρόβλημα που ονομάζεται κορονοϊός. Μετά από συντονισμένες ενέργειες αποφασίζεται ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η αυξομείωση της μουσικής και ενίοτε να κλείνει και τελείως, στους χώρους της εστίασης. Ο κορονοϊός αρχίζει και υποχωρεί και τα μέτρα λαμβάνουν και άλλες χώρες πού ευγνωμονούν την Ελλάδα που για μία ακόμη φορά προσφέρει τα μέγιστα στην ανθρωπότητα.

Μάρτιος

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι διανύουμε τα τελευταία μέτρα του αγώνα με τον κορονοϊό, κάτι που έχει ειπωθεί μέσα στην προηγούμενη χρονιά, τουλάχιστον άλλες 352 φορές. Για του λόγου το αληθές, ότι πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο απαγορεύει τις συναθροίσεις κατά την διάρκεια της Αποκριάς, αλλά και τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Ο Γκυρίνης, επειδή κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων του Μητσοτάκη, λείπει σε επαγγελματικό ταξίδι, παίρνει ανάποδες και αποφασίζει, όχι μόνο να κάνει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αλλά να διοργανώσει και παρέλαση καρναβαλιού στην Αλεξάνδρεια, μετά από πολλά χρόνια.

Απρίλιος.

Ο Απρίλιος είναι ο φετινός μήνας που γιορτάζουν οι χριστιανοί το Πάσχα και οι προέδροι των χωριών, απευθύνονται προς τον Δήμο, ώστε να γίνουν κάποια έργα στις τοπικές κοινότητες. Τις πόρτες που χτυπάνε για βοήθεια, τις βρίσκουν κλειστές, ενώ κάποιες που είναι ανοιχτές, δεν κάθεται μέσα στο γραφείο, κανένας. Ο πρόεδρος της κοινότητας του Νησίου Παναγιώτης Πατρίκας, μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις, αποφασίζει να κάνει κλήρωση για να μαζέψει λεφτά. Αυτή τη φορά, το δώρο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το γουρούνι που κλήρωσε τα Χριστούγεννα του 2021, για να φτιάξει τις στάσεις του λεωφορείου στο χωριό. Αποφασίζει λοιπόν, να κληρώσει ένα αυτοκίνητο. Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και τα λεφτά που μαζεύει ο πρόεδρος, φτάνουν για να γίνει μία σειρά έργων στο Νησί. Με μία κίνηση ματ όμως από τον Δήμο, του απαγορεύουν να τα χρησιμοποιήσει, λέγοντας πως είναι παράνομο αυτό που έκανε και του κατάσχουν τα χρήματα. Όταν ζητάει εξηγήσεις, του λένε πως δεν υπάρχει κωδικός, για να πάρει πίσω, τα χρήματα που του πήραν!

Μάιος.

Είμαστε ακριβώς ένα χρόνο πριν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και αρχίζουν να γίνονται διάφορες συζητήσεις για τους σχηματισμούς που θα συγκροτηθούν. Ο Γκυρίνης πίνει ανέμελος τον καφέ του θεωρώντας ότι στο τέλος δεν θα τολμήσει κανένας να βάλει υποψηφιότητα και οι εκλογές που θα γίνουν θα έχουν τυπικό χαρακτήρα, αφού θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, δεν έχουν πάρει ακόμη χαμπάρι ότι επιτρέπονται οι συναθροίσεις και οι συζητήσεις δια ζώσης και συνεχίζουν μέσω τηλεδιασκέψεων, να προβληματίζονται για το ποιον θα κατεβάσουν, στις επόμενες εκλογές. Έτοιμος να ριχτεί στον αγώνα είναι και άλλος υποψήφιος, που γράφεται σε σχολή χορού, αφού θεωρεί φρόνιμο πως πέρα από ζεμπεκιές, θα πρέπει να είναι ενήμερος και για άλλα είδη χορού, προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να τον προτιμήσουν.

Ιούνιος.

Επειδή η αποφασιστικότητα είναι συνώνυμο της γυναικείας θέλησης, ξαφνικά εμφανίζονται στον ορίζοντα τρεις γυναίκες, οι οποίες λένε ότι θα κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο, στις δημοτικές εκλογές. Παρουσιάζουν μάλιστα και το όνομα του συνδυασμού, που είναι βγαλμένο από τα αρχικά των τριών γυναικών. ''ΓαΛουΧία'' θα είναι στο όνομα του γυναικείου συνδυασμού, που θέλει να φέρει την ανατροπή στα δημοτικά δεδομένα της Αλεξάνδρειας. Ο μόνος ενδοιασμός που έχουν οι τρεις αρχηγοί, είναι η επιλογή των ανδρών του ψηφοδελτίου αφού είναι γνωστή η επιπολαιότητα που διακατέχει το αρσενικό φύλο, αλλά και αν θα μπορέσουν τελικά να γαλουχηθουν, όπως αυτές θέλουν.

Ιούλιος

Τα κουκιά πλέον είναι μετρημένα και όποιος θέλει να δηλώσει υποψήφιος, πρέπει να το κάνει τώρα, για να μπορέσει να έχει μπροστά του το χρονικό διάστημα να πείσει τους ψηφοφόρους, για τα πιστεύω του. Η πλευρά της αντιπολίτευσης, βλέπει το πρόσωπο του Β.Μ., τον άνθρωπο που θα μπορέσει να φέρει την μεγάλη ανατροπή. Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Β. Μ, έχει βρει μόνος του τον άνθρωπο που θα φέρει την ανατροπή και δεν είναι ο ίδιος. Αυτό περιπλέκει πολύ την κατάσταση, με αποτέλεσμα ο Γκυρίνης εκεί που έπινε ένα καφέ την ημέρα αμέριμνος, τώρα να πίνει δύο. 

Αύγουστος.

Ο Αύγουστος είναι πάντα ο μήνας των διακοπών για τους Έλληνες και το έθιμο δεν πρόκειται να χαλάσει ούτε και φέτος. Στον Δήμο, αποφασίζουν να κατεβάσουν στροφές, όχι ότι τους προηγούμενους μήνες ήταν και ανεβασμένες. Ο δήμαρχος, αποφασίζει να δώσει άδεια σε όλους τους εργαζόμενους, ενώ ο ίδιος ασκεί τα καθήκοντά του από το μέρος που βρίσκεται για διακοπές. Ποιο είναι το μέρος δεν το γνωρίζει κανένας, αφού δεν μπορεί να πιάσει ούτε κινητό τηλέφωνο, εκεί που είναι. Στο πόδι του έχει αφήσει τον Δελιόπουλο, που πολύ θα ήθελε να φύγει κι αυτός διακοπές, αλλά λόγω κακού υπολογισμού, έβαλε πολλά ραντεβού στο οδοντιατρείο μέσα στον Αύγουστο κι αυτό τον κρατάει πίσω.

Σεπτέμβριος.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και ο Σεπτέμβρης είναι πλέον καλοκαιρινός μήνας, για αυτό και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Μανώλης Σταυρής, έχει μεριμνήσει ώστε οι φετινές εκδηλώσεις να γίνουν αυτόν το μήνα. Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο του οργανισμού, δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία εκδήλωση, αποφασίζει να φέρει όλους όσους υπολόγιζε τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, η Αλεξάνδρεια τον Σεπτέμβριο μετατρέπεται σε ένα μικρό Ηollywood, αφού καθημερινά υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, καθώς και συναυλίες. Είναι τόσες πολλές Οι εκδηλώσεις, που ο Δημήτρης Σαμαράς δεν μπορεί να βρει ημερομηνία για να κατεβάσει το δικό του έργο και αποφασίζει θυμωμένος, να το μεταφέρει στα Γιαννιτσά.

Οκτώβριος.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας των μεγάλων εκπλήξεων, για τους κατοίκους του Λουτρού αφού ένα πρωί, ξυπνάνε ξαφνικά για να πάνε στην Αλεξάνδρεια για τα ψώνια τους και βρίσκουν τον περιβόητο δρόμο, που τα τελευταία 50 χρόνια βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, να είναι στρωμένος με άσφαλτο. Ο περιφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, μέσα σε ένα βράδυ κατέβασε όλα τα μηχανήματα στον δρόμο και κατάφερε να κάνει, αυτό που έμοιαζε αδύνατο. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας που έγινε βράδυ το έργο, αποφασίζει να ακυρώσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κι ας έχει φύγει ο κορονοϊός και δεν υπάρχει κανένα απαγορευτικό μέτρο.

Νοέμβριος.

Ξαφνικά, γίνεται γνωστό ότι εκτός από τους άντρες που ασκούν βία στις γυναίκες, μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Όλο αυτό ξεκινά από την Αλεξάνδρεια, με τους άντρες υποψήφιους, να λένε ότι το ''ΓαΛουΧια'' που απαρτίζεται από γυναίκες, ασκούν bouling κατά των αντρών, κατηγορώντας τους ότι δεν παίρνουν και πολλές στροφές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξάπλωση διαμαρτυριών του ανδρικού φύλου σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου παρουσιάζονται περιστατικά βίας, κατά των ανδρών από γυναίκες. Όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, προκαλεί την αντίδραση του κόσμου κατά των τριών γυναικών, που δήλωναν αποφασισμένες για την ανατροπή του Γκυρίνη. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος αλλάζει συνήθειες και αποφασίζει πως πρέπει να πίνει τρεις καφέδες την ημέρα. Είναι γνωστό στην Ελλάδα, πως ο καφές είναι το μέτρο, για να αποδείξει κάποιος πόσο χαλαρός είναι.

Δεκέμβριος.

Ο Δεκέμβρης του 2022 μοιάζει λίγο με αυτόν του 2021. Απαγορεύεται από την κυβέρνηση να έχει οποιοσδήποτε συνάχι, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κάνει τριπλό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που μπορεί να έφυγε, αλλά κάποιοι τον χρησιμοποιούν, για να λένε ότι μπορεί να επανεμφανιστεί, ανά πάσα στιγμή. Ο Γκυρίνης, που έχει άριστες σχέσεις με τον Μητσοτάκη, ζητάει το μέτρο να επεκταθεί και να μην μπορούν να ψηφίσουν, όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες. Μένει να αποδειχθεί, ότι αυτοί που εμβολιάζονται έχουν καλύτερη κριτική γνώμη στο θέμα ψήφου, από αυτούς που είναι κατά του εμβολίου. Κορονοϊός δεν υπάρχει και ο Σταυρής αποφασίζει να επαναλάβει το καλοκαιρινό πάρτυ και τα Χριστούγεννα, φέρνοντας ξανά όλους όσους έφερε και το καλοκαίρι. Με το κλείσιμο της χρονιάς σκάει και μια μεγαλη βόμβα αφού κατεβαίνει υποψήφιος για βουλευτής ο πιο αγαπητός δημοτικός σύμβουλος διαχρονικά που πέρασε από τα κοινά του δήμου Αλεξάνδρειας, αφού καταλαβαίνει πως ο δήμος αποτελεί πλέον κάτι μικρό για τον ίδιο.

Οι προβλέψεις του Καζαμία του Αντιδημάρχου, έχουν διασκεδαστικό χαρακτήρα και δεν έχουν καμία σχέση με πραγματικά γεγονότα, ή γεγονότα που πρόκειται να συμβούν. Καλή Χρονιά

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789