Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022

Ο Αντιδήμαρχος ''φωτογραφίζει'' τον δικηγόρο που θα προσληφθεί στον δήμο Αλεξάνδρειας

Ζούμε μαγικές στιγμές. Απρόσμενη συνάντηση του Μητσοτάκη, με τους άστεγους στον Πειραιά. Έτσι λέει το ρεπορτάζ. Και τον ευχαρίστησαν αυτοί, για την μεγάλη έκπληξη. Πόσο απρόσμενη μπορεί να είναι, όταν από πίσω ακολουθούν καμία δεκαπενταριά κανάλια. Αυτά, που μας έχουν πρήξει εδώ και δύο χρόνια από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μας λένε πόσο καλός πρωθυπουργός είναι

Έχει φτιαχτεί μέσα σε δύο χρόνια ένα κράτος, που παθαίνεις πλάκα με το θράσος, που έχουν κάποιοι. Ήρθαν τα αεροπλάνα από την Γαλλία, για να τα χρησιμοποιήσουμε στον πόλεμο που δεν θα γίνει ποτέ και μόλις εμφανίστηκε ο Μητσοτάκης, τον αποκάλεσαν ''Η Αυτού Εξοχότης''. Ώπα; Έχουμε βασιλεία τελικά και δεν το ξέραμε; Άσε που ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στα πολεμικά αεροπλάνα, καλοτάξιδα! Λες και θα κάνουν ταξίδια Αθήνα-Χαβάη. Καλές προσγειώσεις λένε, ρεεεε. Την ζωή τους διακινδυνεύουν οι ανθρώποι, για μας. Πρωθυπουργός είσαι. Δεν έπρεπε να τα ξέρεις αυτά;

Κι από κοντά και οι δημοσκοπικές εταιρείες. Ρε κορονοϊοί, ρε φωτιές, ρε πλημμύρες, ο πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι φυσικά οι ίδιες εταιρείες, που στις εσωκομματικές του ΚΙΝΑΛ, έδιναν φαβορί τον Λοβέρδο. Κι έχει δίκιο κάποιος που είπε, ότι πιο εύκολα μπορούν να μετρήσουν τα χαλίκια σε μια παραλία, παρά την πρόθεση ψήφου του κόσμου στις εκλογές.

Στον Έλληνα, ποτέ δεν λες την αλήθεια. Δεν τον βολεύει και δεν του αρέσει η αλήθεια. Και ποτέ δεν φταίει ο ίδιος. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Τι είχε πει ο Πάγκαλος; Μαζί τα φάγαμε. Εσείς μας ψηφίσατε κι εμείς σας διορισαμε. Ο πονηρός ο Έλληνας όμως, τι κράτησε; Αυτό που τον συμφέρει. Το μαζί τα φάγαμε, που αφορούσε τον Πάγκαλο και το ότι διορίστηκε η μισή Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ, ξεχάστηκε γιατί αφορούσε εμάς. 

 

Κι επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, θα πρέπει να βγάλω το καπέλο στον Γκυρίνη, για την πολιτική του οξυδέρκεια. Έχω δύο εβδομάδες που τον κατηγορώ, ότι στο δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή προέδρου, έκανε το άσπρο μαύρο. Και προσπαθεί να μας αποδείξει ότι το 22 της Όλγας, είναι μεγαλύτερο από το 25 του Μαντζώλα. Και γίνονται εκλογές στην ευρωβουλή και μαθαίνουμε από τα μεγάλα κανάλια, για τα αποτελέσματα.

Θρίαμβος της Καϊλή που βγήκε με 454 ψήφους αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, με τα χίλια ζόρια η εκλογή του Παπαδημούλη που βγήκε κι αυτός αντιπρόεδρος, με 492 ψήφους. Έτσι μας το πασάρουν, στην χώρα της δημοκρατίας. Το 454, μεγαλύτερο από το 492. Και μετά μου φταίει εμένα ο Γκυρίνης, που λέει για τις ψήφους της Όλγας. Αφού από πάνω προς τα κάτω, οι πολιτικοί ξέρουν τα ίδια μαθηματικά.

Και κοντά στα υπόλοιπα, έχουμε και την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Που ανακοίνωσε τα νέα πρόσωπα, που στελεχώνουν τον καινούργιο προεδρο. Και μαζί, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των ανθρώπων που θα αποτελέσουν τα μάτια και τα αυτιά του προέδρου, στους κατά τόπους νομούς. Μπρουσκέλης και Αποστόλου, θα είναι οι άνθρωποι του προέδρου στην Ημαθία. 

Κι εδώ ξεκινάει ο πόλεμος. Ο γιατρός, είναι γνωστό ότι προέρχεται από πράσινη οικογένεια. Η Αποστόλου είναι η κόρη της Ίλιας Ιωσηφίδου, που ήταν βουλευτής με το Ποτάμι. Δεν το λες και τόπο στα νιάτα, το όλο σκηνικό. Αφού οι μισοί λένε, ότι τον Μπρουσκέλη τον προώθησε η γνωστή παρέα, με επικεφαλή τον δάσκαλο. Για την κόρη της Ίλιας θα δούμε, ελπίζοντας να λειτουργεί από μόνη της κι όχι κάτω από την ομπρέλα της μαμάς.

Και οι παλιοί πασοκτζήδες, φωνάζουν ότι έχουν παραγκωνιστεί ονόματα, για να γίνει το κομμάτι του δασκάλου, που θέλει τον Μπρουσκέλη για μπροστινό. Πάλι ο Αντιδήμαρχος πρέπει να μιλήσει με γεγονότα. Ο Δελιόπουλος, που πήρε 2.500 ψήφους πού είναι; Σε ποιο κόμμα ανήκει; Ο Ναλμπαντης, ξαφνικά έγινε το μαύρο πρόβατο και δεν υπάρχει πουθενά. Είμαι δηλαδή εγώ ο Ανδρουλάκης και διαλέγω για άνθρωπο μου, την κόρη μιας πρώην βουλευτή ενός άλλου κόμματος, αλλά δεν ρωτάω καν, για το τι ρόλο βαράει αυτός, που στις τελευταίες εκλογές, πήρε παραπάνω ψήφους και από τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος, στο οποίο είμαι αρχηγός.

Αλλά είπαμε. Έτσι λειτουργεί αυτήν η χώρα. Ξέρεις τι είναι, να κάθεται ο Ανδρουλάκης στην Αθήνα και στην Βέροια να τον περιμένουν για να τους μιλήσει; Και ποιος ανέλαβε να πείσει τον κόσμο που μαζεύτηκε, ότι τελικά ο πρόεδρος δεν θα έρθει; Η Αποστόλου και η παρέα του Μπρουσκέλη. Δεν πρέπει να ανταμειφθούν για αυτό; Άμα το έκανε αυτό ο Γερουλάνος ας πούμε, δεν θα τον χωρούσε ο τόπος. Και επιμένουν κάποιοι να μας λένε, ότι αυτό το κόμμα θα πάει στις επόμενες εκλογές στο 20%.

Πρόεδρος στην ποιότητα ζωής, ο Σαρακατσιάνος, αντιπρόεδρος ο Δριστάς. Ωραίο δίδυμο αυτό. Έχει πολύ ψωμί. Με το καλημέρα, τους έπεσε μια υπόθεση που μύριζε μπαρούτι και προσπαθούσε να την κάνει πάσα, ο ένας στον άλλο. Ο Σαρακατσιάνος, είναι όνομα και πράμα σαρακατσανος. Μέχρι και απαγωγή μπορούσε να προφασιστει, για να αποφύγει το κακό. Τελικά τους γλίτωσε η περιφέρεια, που θα πρέπει να γνωμοδοτήσει αυτή, για να παρθεί η τελική απόφαση. Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης κίνησης από τους δύο ισχυρούς της επιτροπής, για να δούμε ποιος είναι πιο πονηρός.

Για τον δικηγόρο που θα προσλάβει ο δήμος, δεν θα πω τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί όντως να έχει προσωπικότητα, γιατί τα θέματα που έχει ένας δήμος είναι πάρα πολλά. Η απορία βέβαια, είναι γιατί μέχρι τώρα χρησιμοποιουσε ο δήμος εξωτερικούς δικηγόρους και δεν το έκανε αυτό, πιο μπροστά. Και θα γίνει ακόμη πιο περίεργο, άμα ξεφυτρώσει στα ονόματα κανένας από αυτούς που στις προηγούμενες εκλογές, ήταν υποψήφιοι. Και μην πάει ο νους σας στον Πανταζόπουλο και στις δημοτικές εκλογές. Έχουμε κι άλλους συνδυασμούς, όπως και βουλευτικές εκλογές, εκτός από τις τοπικές. Έτσι κι αλλιώς, ΝΔ θα είναι ο δικηγόρος που θα προσληφθεί. Αυτό θα έπρεπε κανονικά να το βάλουν 90%, στα κριτήρια επιλογής. Να ξεμπερδέψουν με την μια, με τους απέναντι. Να μείνουν μόνο τα δικά μας παιδιά.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789