Κυριακή, 06 Φεβρουαρίου 2022

Αντιδήμαρχος. Ο μήνας του μέλιτος για την Δώρα τελειώνει. Ο Δελιόπουλος δήμαρχος ή σκιέρ;

Άμα βλέπω κάτι τέτοια, με πιάνουν τα διαόλια. Βγάζουν οι δήμοι προκηρύξεις, πολλές φορές είναι φωτογραφικές, αφού όλοι ξέρουν από πριν ποιος θα προσληφθεί, αλλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και υπάρχει και μεγάλη οικονομική ανάγκη, πηγαίνουν και άλλοι και κάνουν αιτήσεις. Και προσλαμβάνεται τελικά, ο γνωστός άγνωστος. Η κοροϊδία του δήμου όμως, δεν σταματά. Αν θέλεις λέει, δώσε 60 ευρώ και κάνε ένσταση. Κι αν την κερδίσεις, θα τα πάρεις πίσω. Αλλιώς, πάνε εις υγεία των χαμένων. Μπράβο σας. Πάντα τέτοια.

 

Τι να περιμένεις θα μου πεις, σε μια χώρα που αν έχεις την ατυχία να σε βιάσουν, εκτός Δευτέρας-Παρασκευης μεταξύ 8 το πρωί με 3το μεσημέρι, θα πρέπει να περιμένεις τρεις μέρες τον ιατροδικαστή. Έτσι δεν γίνεται σε όλα; Εδώ ρε, βγαίνει ο υπουργός και λέει δεν ρίχνουμε την τιμή της βενζίνης, γιατί αυτοκίνητα έχουν μόνο οι πλούσιοι και θα φανεί ότι τους ευνοούμε! Και δεν κουνιέται φύλλο. Για τους υπόλοιπους, που κυκλοφορούν στο σπίτι με το μπουφάν για να μην κρυώσουν, κουβέντα. Μιλάμε πλέον για αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους, με τέτοια ποιότητα ζωής.

 

Κι ευτυχώς, μας φύλαξε ο Θεός κι έβαλαν οι δικαστές στο αρχείο την υπόθεση με τα 340 χιλιάρικα που βρέθηκαν σε λογαριασμό του Άδωνι, χωρίς να ξέρει κανείς από πού προήλθαν. Γιατί απ'ότι θυμάμαι, την πρώτη φορά που ήρθαν τα μνημόνια, ήταν τότε που οι υδραυλικοί και οι σοβατζήδες στην Ελλάδα, δεν έκοβαν αποδείξεις και μπήκαμε μέσα γιατί κυκλοφορούσε πολύ μαύρο χρήμα και ήθελαν να μας στρώσουν την επιδερμίδα.

 

Τώρα το χρήμα του Άδωνι, είναι πεντακάθαρο σαν το γάργαρο νερό. Αλλά κι αυτό πάλι, που βρίσκουν στους λογαριασμούς τους λεφτά και δεν ξέρουν από πού είναι; Εμένα ρε φίλε, γιατί δεν βρίσκεται κανένας, να μου βάλει κατά λάθος 340 χιλιάρικα; Ή μήπως βρέθηκε, σε κανέναν από σας; Εδώ αποκλείστηκαν οι άλλοι μέσα στο χιόνι, τους έταξαν δύο χιλιάρικα για να τους βουλώσουν το στόμα και τώρα για να τα πάρεις λέει, πρέπει να δείξεις και τρεις φωτογραφίες, όταν ήσουν αποκλεισμένος. Λογικό το βρίσκω. Την ώρα που ο άλλος γυρνούσε από την χημειοθεραπεία κι αποκλείστηκε για 15 ώρες, να έβγαινε και μια σελφι.

 

Φτάνουν τόσα ή θέλετε κι άλλα; Και για όλους όσους ψηφίζουν εδώ και πενήντα χρόνια τα ίδια κόμματα, ταιριάζει γάντι αυτό που είπε ο Αϊνστάιν. Ότι αποτελεί ορισμό της ανοησιας, να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο, ότι στις δημοσκοπήσεις προηγούνται αυτοί, που τα προηγούμενα χρόνια μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Πραγματικά, δεν έχω κανένα λόγο, να μην πιστεύω ότι όταν πηγαίνουν και τους ρωτάνε, ποιος είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός, απαντάνε ο Μητσοτάκης

 

Πάμε και στα δικά μας. Βγάζει ανακοίνωση ο δήμος την Παρασκευή, που ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, μέσα στην οποία αναφέρει ότι σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα αυτών των ανθρώπων που παλεύουν με την ασθένεια, θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο. Παίρνω και εγώ τη φωτογραφική μηχανή παραμάσχαλα και πάω να βγάλω φωτογραφίες. Περιμένοντας ότι θα έχει φωταγωγηθεί το κτίριο, στα χρώματα που είναι αφιερωμένα στην ημέρα. Εδώ οι δικοί μας όμως, πρωτοτύπησαν για μία ακόμη φορά. Όταν έλεγαν για φωταγώγηση, εννοούσαν ότι θα άφηναν τα φώτα μέσα στο δημαρχείο αναμμένα! Πάλι τους βάλαμε τα γυαλιά τους υπόλοιπους.

 

Και μην μου πείτε ότι και για αυτό φταίει ο Γκυρίνης. Αν είναι να φύγουν όλοι από κει μέσα και να καθήσει μόνος του. Δεν θέλει και πολύ μυαλό, για να κάνεις το αυτονόητο. Ούτε χρειάζεται να ρωτάς τον δήμαρχο, ακόμη κι αν είναι να πας για κατούρημα. Κι αν όπως λένε κάποιοι, τους επιβάλλει και τέτοια πράγματα, που εγω δεν τα πιστεύω, πάρτε το καπελάκι σας και φύγετε. Γιατί ο Γκυρίνης, έτσι κι αλλιώς ξεκίνησε τον αγώνα του. Έχει να ασχοληθεί με άλλα πιο σοβαρά. Αυτός θα κλείνει προεκλογικά ραντεβού και τα σκουπίδια θα περπατάνε στους δρόμους.

 

Όπως την Τετάρτη, που ήταν σε καφέ της πόλης και μιλούσε με έναν από τους αυτοαποκαλούμενους πολιτικούς στρατηγούς, του δήμου μας. Από αυτούς που αυτοδιαφημίζονται, ότι όποιον υποστηρίζουν βγαίνει. Είτε βουλευτής, είτε δήμαρχος,είτε πρόεδρος. Που στις προηγούμενες εκλογές αν θυμάμαι καλά, ήταν με τον Χαλκίδη. Τι βγήκε είπαμε, ο Χαλκίδης; Τέταρτος. Ωραίο ξεκίνημα έκανες δήμαρχε. Να μην σε ματιάξω. Άμα τα καταφέρεις να σε υποστηρίξουν τέτοιοι και βγεις πάνω από τον Ιακωβίδη, θα είναι μεγάλη επιτυχία.

 

Στις εκλογές λοιπόν που θα έρθουν, δεν έχει σημασία τι βλέπεις, αλλά τι καταλαβαίνεις από αυτό που βλέπεις. Άμα όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για την καρέκλα του δημάρχου, δεν έχουν δίπλα τους ανθρώπους που πρέπει, θα πάνε αδιάβαστοι. Όπως είπε και ένας φίλος, αυτοί που θα διαλέξουν νεροκουβαλητές, θα μείνουν στο τέλος να τους κοιτάνε να ανοίγουν τις πόρτες, για να πάρουν 30 λίτρα νερό! Και για την Δώρα, που μέχρι στιγμής κάνει το παιχνίδι της και μάλιστα χωρίς φασαρίες και αντιπαλότητες, έχω να της πω, πως ο μήνας του μέλιτος κάποια στιγμή τελειώνει. Και θα πρέπει να απολογείται για όσα κάνει.

 

Να ξεκαθαρίσω και κάτι. Γιατί αν και είναι νωρίς, θα ακουστεί πολλές φορές. Ότι υποστηρίζει ο Αντιδήμαρχος αυτόν ή εκείνον τον υποψήφιο. Θα δανειστω κάτι που είπε ο συνθέτης Ηλίας Φιλίππου, σε μια συνέντευξη του. Ο οποίος έγραψε τραγούδια, για όλους σχεδόν τους Έλληνες τραγουδιστές. Και μάλιστα έχουν ξεπεράσει τα 6.500 τραγούδια, κάτι που τον έχει βάλει στο ρεκόρ Γκίνες. Τον ρώτησαν λοιπόν, αν είναι ειλικρινής με όλους αυτούς που δούλεψε κατά καιρούς. Ονόματα μεγαθήρια.

 

Και τι είπε; Όλοι θέλουν να είσαι ειλικρινής, μέχρι την στιγμή που λες μια αλήθεια για αυτούς! Τότε παρεξηγούνται. Έτσι ακριβώς και με τον Αντιδήμαρχο. Τα έχω περάσει εξάλλου από το 2002, αμέτρητες φορές. Και τώρα το ίδιο θα γίνει.Τη μία θα λένε είμαι με τον Γκυρίνη και την άλλη με την Δώρα. Θα σας πω λοιπόν, πως είναι τα πράγματα. Ο Γκυρίνης κοιτάει την πάρτη του, η Δώρα την δική της, ο Κιρκιλιανίδης κι αυτός θέλει να κάνει το κομμάτι του. Το ίδιο θα κάνει κι ο Ανεπίκαιρος, για το δικό του μαγαζί. Θα κοιτάξει το συμφέρον του. Καθαρά και ξαστερα, χωρίς πουστριλίκια. Θα γράφεται και το καλό και το άσχημο όλων. Ας φροντίσουν κάποιοι λοιπόν, να είναι ειλικρινείς. Γιατί ζούμε σε ένα χωριό, που όλα μαθαίνονται. Δεν χρειάζονται παρεξηγήσεις χωρίς λόγο

 

Για τον μήνα του μέλιτος της Δώρας, θα τον χαλάσω λίγο πιο μπροστά. Σε μια συνάντηση που είχα με στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, έμαθα πως το παλιό ΠΑΣΟΚ, δεν σε γουστάρει και τόσο. Και ότι είναι ντροπή για το κόμμα, να δεθεί στο δικό σου άρμα. Κι ότι δεν σε απέκλεισαν λέει με τη μία, για λόγους καλής συμπεριφοράς. Δεν ήθελαν να φανούν αγενείς. Απ'ότι καταλαβαίνω, έχεις μακρύ δρόμο ακόμη. Μπορεί η ΝΔ να χωριστεί στα δύο ή και στα τρία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν πάει παραπισω.

 

Όσο τώρα για κάποιους από την πλευρά του Γκυρίνη, που λένε ότι αν τελικά κατέβουν δύο υποψήφια ψηφοδέλτια, θα βγουν από την πρώτη Κυριακή, εγώ θα τους πω να αλλάξουν πλευρό που έλεγε κι ο Μαυρακάκης και να κλείνουν τα παράθυρα, για να μην κρυώσουν. Μέχρι στιγμής πάντως, αυτόν που δεν βλέπω να ιδρώνει και πολύ είναι ο Δελιόπουλος, που με το που έσκασε το όνομα της Δώρας βρέθηκε σε κλοιό. Μέχρι και για υποψήφιος δήμαρχος, ακούστηκε από κάποιους. Μόνο που αυτος, εδώ και δύο εβδομάδες πάει στο Σέλι για σκι! Δεν βλέπω να αγχώνεται και πολύ, με όσα ακούγονται. Εκτος άμα κάνει τίποτα κρυφές συναντήσεις, στις κορφές του βουνού. Ο καθένας στο είδος του. Άλλοι σε σπίτια, άλλοι σε μαγαζιά κι άλλοι στις βουνοκορφές.

 

Να δώσω και μία συμβουλή στους υποψήφιους δημάρχους. Μην μαλώνετε με τους προέδρους των χωριών, γιατί με το εκλογικό σύστημα, θα είναι σαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Και θα τρέχουν και την δεύτερη Κυριακή, για να βγει ο συνδυασμός τους, για να μπορέσουν να γίνουν πρόεδροι. Φτιάξτε τους την διάθεση. Φάνηκε και προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, που ήταν όλοι παρώντες. Άμα ενδιαφέρεσαι για τον άλλο, θα ενδιαφερθεί κι αυτός.

 

Και θα κλείσω, με αυτό το σκηνικό που έγινε με τον μαθητή με την φούστα. Κάποτε, αποβάλλονταν οι μαθητές και τώρα αποβάλλονται οι καθηγητές. Γιατί ο άλλος πήγε στο σχολείο κι όχι σε κανένα μπαρ, με φούστα. Μέχρι κι από το υπουργείο, βγήκαν να πουν για την διαφορετικότητα και ότι πρέπει να την υποστηρίζουμε. Εγώ δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους. Έχω όμως μια απορία. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν μας παρουσιάζουν κάποιο επίτευγμα τους, μια εφεύρεση, μια ανακάλυψη, την προσωπικότητα τους, τα χόμπι τους, τα ενδιαφέροντα τους, αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι η προβολή της σεξουαλικότητας τους; Τέλος πάντων. Υγεία να έχουμε και θα δούμε πολλά ακόμη. Μέχρι το επόμενο κουφό που θα δούμε ή θα ακούσουμε, να μην ξεχνάμε να βάζουμε πλάτη σε όσους μας κυβερνάνε. Γιατί θέλουν μόνο το καλό μας. Κι αυτοι βέβαια από την πλευρά τους, να μην ξεχνάνε αυτό που είπε κάποιος γάλλος υπουργός εξωτερικών το μακρινό 1800. Συγχωρώ είπε, τους ανθρώπους που δεν συμφωνούν με την άποψη μου, αλλά δεν τους συγχωρώ όταν δεν συμφωνούν με την δική τους. Μην μας περνάνε και για τελείως χαϊβάνια...

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789