Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Γκυρίνης την επόμενη πενταετία.

|| || ||

Αυτό ναι. Τι να πεις σε έναν ψαγμένο αναγνώστη του Αντιδήμαρχου; Παίρνει τηλέφωνο και με αυτό που λέει, σε βάζει να σκεφτείς διπλά και τριπλά. Διαβάζω ρε Αντιδήμαρχε μου λέει, το σκηνικό που έγινε και πραγματικά δεν μπορώ να καταλήξω ποιο από τα δύο, είναι μεγαλύτερο ψέμα. Ότι ο Τσοβόλας ζει ή ότι αυτοί από τον συνδυασμό Μαζί Αλλάζουμε,  πήγαν να τον βρουν; Μπράβο στον μάγκα που δεν διαβάζει απλά αυτά που του πασάρουν οι άλλοι, αλλά βάζει το μυαλό του να σκεφτεί.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Το θέμα είναι, ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει και πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω. Γιατί η πολιτική είναι ζωντανός οργανισμός, που αλλάζει καθημερινά. Και βλέπεις μπροστά σου πράγματα, τα οποία είναι καινούργια. Και πολλές φορές γίνονται από το ίδιο πρόσωπο, που πριν από μικρό χρονικό διάστημα, θα έβαζες το χέρι σου στη φωτιά ότι δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. 

Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ

Προσέξτε τι θα σας πω. Ο Γκυρίνης, δεν έχει πλέον να αντιμετωπίσει μία ομάδα 9 ατόμων, αφού αυτήν έχει τριπλασιαστεί. Άλλο να έχεις να κάνεις με 9 άτομα και άλλο με 25. Έχεις απέναντί σου 25 διαφορετικά μυαλά. Που το καθένα από αυτά, πέρα από το διαφορετικό σκεπτικό που κουβαλά, έχει και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Όλοι αυτοί που έχουν εκλεγεί, πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζεται να λειτουργούν με βάση την ομάδα. 

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

Από αυτά που ακούω μέχρι στιγμής πάντως, υπάρχουν κάποιοι που μάλλον δεν έχουν καταλάβει πού έχουν βρεθεί. Μπορεί ο δήμαρχος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχει πάρε-δώσε με άλλους και από την επόμενη μέρα να αλλάζει το σκηνικό και να μπαίνουν οι καινούργιοι στο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε, μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει το μακρύ του και το κοντό του. 

ΑΛΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

Και να θυμάστε ένα πράγμα. Αυτός που μιλάει, δεν μπορεί να σταματήσει την συνήθεια. Είναι ένα πράγμα σα τον Άδωνι, που βγήκε στο ενδιάμεσο των εκλογών και απείλησε τους ψηφοφόρους ενός δήμου στην Αθήνα, ότι αν δεν έβγαζαν το νεοδημοκράτη υποψήφιο, θα περασουν πολύ άσχημα τα επόμενα πέντε χρόνια. Και οι ψηφοφόροι τον έγραψαν στα παπάρια τους και έβγαλαν τον άλλο με 80%. Σε ποιον δημιούργησε πρόβλημα; Στον Μητσοτάκη, που επέβαλε σιωπητήριο σε αυτούς που δεν σταματάνε να κελαηδούν.

ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Και γράψτε αυτό που θα σας πω. Το μαντάτο αυτό θα φτάσει και στο Γιδά. Προς το παρόν, μπορεί ο Γκυρίνης να κάθεται και να ακούει μόνο, αυτούς που βγαίνουν στα καφενεία και λένε διάφορα, αλλά κάποια στιγμή θα μιλήσει κι αυτός. Και η πηγή μου στο δημαρχείο, λέει ότι δεν θα είναι στο ευγενικό στυλ του Μητσοτάκη. Γιατί όπως μου μεταφέρει η πηγή, τα επόμενα πέντε χρόνια είναι αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Και για να γίνει αυτό, χρειάζονται κάποια πράγματα. Θα πρέπει να ξέρουν όσοι  είναι γύρω του, ότι αρχηγός του συνδυασμού είναι αυτός. Με ότι σημαίνει κάτι τέτοιο. Γιατί μέχρι σήμερα ας πούμε, δεν άκουσα να λέει κανένας φταίει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας για τα σκουπίδια, τα χρόνια που είναι δήμαρχος ο Γκυρίνης. Δέκα αντιδήμαρχοι έχουν αλλαξει. Όλοι λένε ότι φταίει ο Γκυρίνης όμως κι όχι αυτοί. Οπότε; Θα πρέπει να βάλει μπρος τη μηχανή και πίσω από κάθε απόφαση να είναι η σφραγίδα του.

ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ.

Και το κλείνω εδώ. Στους 24, υπάρχουν παλιοί και νέοι. Κι ο καθένας όπως είπα και πιο πάνω, κουβαλάει την σκέψη του και τις φιλοδοξίες του. Από αυτό όμως που σκέφτεται ο καθένας, μέχρι την τελική απόφαση του Γκυρίνη, να θυμάστε πως η απόσταση είναι μεγάλη. Το μόνο καλό προς το παρόν για αυτούς, είναι ότι ο νέος δήμαρχος κι όχι ο Γκυρίνης που είναι τώρα στην δημαρχία, δεν άρχισε να ανοιγοκλείνει τα συρτάρια του γραφείου του. Εκεί που μπορεί να μπει ένα όνομα στη νέα διοίκηση, αλλά να βγει την επόμενη ώρα. Ανάλογα την συμπεριφορά. Γιατί το ξαναλέω, πως είναι αποφασισμένος αυτήν την πενταετία, να λειτουργήσει αρχηγικά. Αν το κάνει αυτό για να φύγει με το κεφάλι ψηλά ή για να στρώσει το έδαφος για την επόμενη τετραετία δεν το ξέρω.

Ο Αντιδήμαρχος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789