Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Γιατί είναι υποχρεωμένη να πετύχει η επόμενη δημοτική διοίκηση στον Γιδά.

|| || ||

Όταν διαβάζεις Αντιδήμαρχο, αναγκαστικά μπαίνεις σε ένα δρόμο, για να μαθαίνεις πράγματα. Ξέρω ρε κουφάλες, ότι γουστάρετε την ίντριγκα. Ακόμα όμως και μέσα από αυτήν, μπορούμε να μαθαίνουμε τα σοβαρά που πρόκειται να γίνουν. Γιατί είπαμε, ότι στην ζωή πολύ εύκολα μπορείς να βρεις 8 στα 10, που είναι στραβά. Σε αυτήν εδώ την πόλη όμως, θέλω να μου πείτε ειλικρινά, ποιος κάθεται να ασχοληθεί με τα δύο που αφορούν κάτι καλό και να τα αναδείξει; Μην κουράζεστε, θα σας πω εγώ. Κανένας.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Μερικοί από σας, νομίζετε ότι εγώ κάθε βράδυ κάθομαι παρέα με τον Γκυρίνη και μου αναλύει τι θα κάνει την επόμενη 5ετία. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά από αυτά που μου διηγείται, έχω βγάλει εγώ το συμπέρασμα, ότι η πενταετία θα είναι γεμάτη επιτυχίες. Δεν πάει έτσι το έργο. Άμα το ψάχνεις και βλέπεις τι έρχεται, τότε καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε. Ο Γκυρίνης μάγκες, είναι υποχρεωμένος να έχει επιτυχίες, γιατί προς τα εκεί πάει το σύστημα. Από πάνω προς τα κάτω.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ

Από τον Αύγουστο που μας πέρασε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, θα περνάει μέσα από ένα σύστημα αυστηρής αξιολόγησης, που θα μετρά τις επιδόσεις των δήμων, σε τομείς που αφορούν την ζωή των πολιτών και ανάλογα θα είναι και τα κονδύλια. Και για όσους θα τρέξουν αμέσως να πουν, ότι ο δικός μας ο δήμος, δεν θα πάρει μία, για τους δικούς τους λόγους και όχι τους πραγματικούς, έχω να τους πω ότι βάση τον αριθμών που έχει βγάλει η κυβέρνηση στη φόρα, κανένας δήμος σε όλη την Ελλάδα την τελευταία 5ετία, δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα έργα που προανήγγειλε, σε ποσοστό άνω του 80%.

ΜΕ ΜΑΚΕΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Επομένως, το παραμύθι ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας έχει μείνει στάσιμος, πάει περίπατο. Όπως περίπατο πηγαίνουν και οι μακέτες που μας παρουσίαζαν προεκλογικά κάποιοι συνδυασμοί, λέγοντάς μας ότι θα γίνουν έργα, που θα αναβαθμίσουν την πόλη. Θυμάστε καλά τι έλεγε τότε ο αντιδήμαρχος. Από το να ζωγραφήσω κάτι ή να βγάλω μία φωτογραφία, μέχρι η ζωγραφιά και η φωτογραφία να γίνει πραγματικότητα, είναι πολύ μεγάλη η απόσταση. Κι αν δεν με απατά η μνήμη μου, έπεσαν κάποιοι να με φάνε, ότι εγώ είμαι με το μέρος του Γκυρίνη και τον αβαντάρω με αυτά που γράφω.

 ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εσεις ρε μαλάκες, νομίζετε ότι όποιος πηγαίνει σε ένα υπουργείο και παρουσιάζει μία μακέτα, ανοίγουν αμέσως τα συρτάρια και μοιράζουν λεφτά. Και σε ένα παιδί του νηπιαγωγείου να πεις, ότι αυτός είναι ο τρόπος για να σου δώσει κάποιος χρήματα, δεν θα το πιστέψει. Από κει καταλαβαίνεις, πόσο σαθρό ήταν όλο αυτό που μας παρουσίαζαν προεκλογικά κάποιοι υποψήφιοι, για το τι θα έκαναν, αν αναλάμβαναν αυτοί την διοίκηση του δήμου. 

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Και από την άλλη, έχουμε τον δήμαρχο, ο οποίος έπιασε με την μία το νόημα όσων είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός και κατάλαβε ότι αν δουλέψει όπως πρέπει τα επόμενα 5 χρόνια, η επιβράβευση έρχεται πρώτα από την ίδια την κυβέρνηση και μετά από τους δημότες. Γιατί δεν γίνεται η κυβέρνηση να αναγνωρίζει ότι πας καλά και να σου δίνει κονδύλια, αλλά εμείς εδώ να λέμε, ότι η δημοτική αρχή τα κάνει όλα λάθος. Από την στιγμή μάλιστα, που ο Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως τα έργα των δήμων γίνονται για την καλύτερη ζωή των πολιτών.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

Οι δήμοι από την πρώτη μέρα του 2024, θα είναι υποχρεωμένοι να δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία, να ανακοινώνουν τις επενδύσεις τους από την ακίνητη περιουσία, να έχουν σε πρώτο βαθμό την πολιτική προστασία και σχέδια εκτάκτου ανάγκης, να νοιάζονται για το περιβάλλον, την διαχείριση των απορριμμάτων, την εκπαίδευση και την προσχολική αγωγή, τις συνθήκες για ΑΜΕΑ τα αδέσποτα ζώα, τις υποδομές και την ενεργειακή κατανάλωση, το ανθρώπινο δυναμικό και δράσεις για την δημιουργία έξυπνης πόλης.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΚΑΣ.

Αυτοί θα είναι η πυλώνες, που έχει θέση ως βάση η κυβέρνηση, σε όλους τους δήμους για να πάνε την ζωή των πολιτών μπροστά. Τους ακολούθησες; Παίρνεις τα λεφτά με την μία. Αλλιώς, κάθεσαι και κοιτάς τον ουρανό, αν έχει αστέρια. Τόσο απλά. Και όταν έρχεται ο άλλος και σου λέει ότι θέλω από σένα πραγματάκια και δεν τα κάνεις, τότε θα είσαι άξιος της μοίρας σου. Και το μεγάλο πλεονέκτημα του εκάστοτε δημάρχου σε όλους τους δήμους της χώρας, θα είναι ότι αυτό που κάνει, ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω.

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΔΑ

Τέρμα τα παραμύθια, ότι ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Και αν ένας δήμαρχος είναι μάγκας και σε όλα αυτά, βάζει και τις δικές του πινελιές, εννοείται πως η αναγνώριση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Και ένα ακόμα θέμα το οποίο δίνει βάση η κυβέρνηση, είναι αυτό με τις παιδικές χαρές και τον αθλητισμό, σε κάθε δήμο. Και το αναφέρω ξεχωριστά, γιατί εδώ και κάμποσα χρόνια, κάποιοι έχουν κάνει σημαία, ότι ο δικός μας δήμος το μόνο που κάνει, είναι παιδικές χαρές. Έλα όμως που κάποιοι, της παιδικές χαρές τις θεωρούν σαν κάτι πολύ σημαντικό, για την ζωή των πολιτών.

ΑΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙΣ

Και μέσα από όλα αυτά, γεννιέται στο μυαλό μου, μία απορία. Πώς γίνεται εγώ ένας απλός αντιδήμαρχος να ξέρω για αυτά και άτομα τα οποία θέλουν να μας διοικήσουν, να έχουν τελείως άγνοια; Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή είναι πραγματικά άσχετοι από διοίκηση ή αυτό που έχουν μέσα στο μυαλό τους, λειτουργεί μόνο αντιπολιτευτικά. Κάτι που σημαίνει, ότι δεν τους ενδιαφέρει το καλό του τόπου. Σας το έγραψα πολλές φορές και θα το πω και άλλη μία. Όποιος θέλει να πείσει τον κόσμο πως νοιάζεται για το καλό του δήμου, θα πρέπει να το αποδείξει. Προσφέρεις, ακόμα και αν είσαι αντιπολίτευση, με τις ιδέες σου. 

ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Άμα όμως το μυαλό σου στριφογυρίζει συνέχεια, για το πώς θα μπορέσεις να διώξεις αυτούς που διοικούν, φεύγεις από το στόχο σου και βγαίνει ξεκάθαρα προς τα έξω, τι σκέφτεσαι. Και θα σας πω πάνω σε όσα έχω αναφέρει, κάτι που έγινε πρόσφατα. Όταν έκανε αυτήν την εκδήλωση ο εμπορικός σύλλογος της Αλεξάνδρειας. Και παρουσίασε η επιτροπή που ήρθε από την Αθήνα, στοιχεία με αριθμούς, για την κατάσταση που βρίσκεται το λιανικό εμπόριο στην πόλη μας. 

ΠΗΡΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Στοιχεία που όπως είπε αυτός που παρουσίασε το θέμα, αντλούνται από τον εκάστοτε δήμο, για την κατάσταση που επικρατεί. Για να σας πω την αλήθεια, το θέμα δεν το κατείχα, αλλά αυτό που άκουσα ήταν ότι ο Αθηναίος, έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο, για την κατάσταση που βρίσκεται ο δικός μας δήμος, σε σχέση με άλλους σε ολόκληρη την χώρα, θεωρώντας τον από τους πρωτοπόρους. Κι όλα αυτά όχι αέρα, αλλά με αριθμούς. Αυτά, κάποιοι δεν θέλουν ούτε να τα πουν, ούτε να τα γράψουν. Ρε μαλάκες, εμένα στα α****** μου, αν το καλό γίνεται από τον άλφα ή τον βήτα. Αυτό που γίνεται, είναι για το δικό μου καλό;

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

Δεν γίνεται να θέλουμε να πάμε μπροστά και το μόνο που κάνουμε, είναι να λασπολογούμε. Και για να σας πω την αλήθεια, μία απορία την έχω, για ποιο λόγο όλα αυτά ο δικός μας ο δήμος, δεν τα βγάζει προς τα έξω, αλλά προτιμά την σιωπή. Μπορεί και να μην το έχουν με το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ πάντως, επιμένω πως όλα χρειάζονται. Δεν γίνεται να δείχνεις αντανακλαστικά, κάθε φορά που σε κατακρίνουν για κάτι, αλλά το καλό να μην το παρουσιάζεις ποτέ. Τέλος πάντων. Ο Αντιδήμαρχος σας λέει, πως η πενταετία που έρχεται, θα είναι διαφορετική. Θέλοντας και μη. Όποιος μπει στο γήπεδο, πρέπει να παίξει.

Ο Αντιδήμαρχος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789