Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023

Είναι όντως κακό να πίνεις καφέ με άδειο στομάχι;

|| || ||

Ξυπνάς το πρωί για να πας στη δουλειά, σηκώνεσαι από το κρεβάτι και αμέσως πας να φτιάξεις καφέ;

Έχεις σκεφτεί εάν κάνει καλό όμως να πίνεις με άδειο το στομάχι;

Σύμφωνα με αρκετές έρευνες είναι σπάνιο να προκληθεί πρόβλημα στο άδειο στομάχι σου αν πιείς καφέ, όμως υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσεις καούρα, στομαχικές ενοχλήσεις ή ταχυπαλμίες.

Πώς όμως μπορείς να το αποφύγεις; Το φαγητό είναι η λύση που ψάχνεις! Πριν καταναλώσεις λοιπόν τον καφέ σου το πρωί, μπορείς να φας κάτι πρώτα και μετά να απολαύσεις το ρόφημά σου.

Υπογλυκαιμία Η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε υπογλυκαιμία αναφέρεται σε άρθρο του theeverygirl.com.

Πεπτικές διαταραχές Σε μερικούς ανθρώπους με ευαίσθητο στομάχι ή έντερο, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει επιτακτική ανάγκη για τουαλέτα.

Μειωμένη όρεξη Ο καφές (ειδικά με άδειο στομάχι) είναι γνωστό κατασταλτικό της όρεξης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία ή παρορμητική συναισθηματική κατανάλωση φαγητού αργότερα μέσα στη μέρα.

Συμπτώματα που σχετίζονται με τις ορμόνες Η καφεΐνη μπορεί να συμβάλει σε ορμονικές ανισορροπίες και αυξημένο άγχος και αϋπνία.

Λιγότερη ενέργεια Αν και μπορεί να ορκίζεσαι κι εσύ ότι χρειάζεσαι τον καφέ για ενέργεια (και μπορεί πραγματικά να αισθάνεσαι τα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα), θα μπορούσε όμως να επηρεάσει αρνητικά την ενέργεια μακροπρόθεσμα – ειδικά χωρίς φαγητό.

Ποιοι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στον καφέ με άδειο στομάχι;

Γενικά, τα άτομα που είναι γενικά ευαίσθητα στην καφεΐνη είναι επίσης πιο ευαίσθητα στον καφέ με άδειο στομάχι. Μερικές φορές ο καφές μπορεί να συμβάλει σε επιδείνωση του άγχους και στις εναλλαγές της διάθεσης, στην πεπτική διαταραχή, στην κόπωση, στις λιγούρες, στον κακό ύπνο και στην επιδείνωση των ορμονικών ανισορροπιών.

Πηγή: Savoir Ville

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789