Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Ο Γκυρίνης, οι νέοι αντιδήμαρχοι και ο δικαστικός κλητήρας που μοίρασε τετρακόσια εξώδικα.

|| || ||

Έρχονται Χριστούγεννα που είναι η γιορτή της αγάπης. Έτσι λένε τουλάχιστον. Γιατί σήμερα είναι κομμάτι δύσκολο να βρεις άτομο που να αγαπά κάποιον χωρίς να υπάρχει συμφέρον. Δεν χρειάζεται νομίζω περισσότερες εξηγήσεις. Λέει ο άλλος γιατί δεν γράφεις για τα στραβά και τα ίσια που βλέπεις να γίνονται. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ

Το θέμα δεν είναι αν γράψω για να κοροϊδέψω κάτι, αλλά αν αυτό το κάτι διορθώνεται. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με πράγματα που απέχουν πολύ από την σοβαρότητα.Υπάρχουν βέβαια και τα σοβαρά. Σκέφτομαι αυτές τις μέρες που όλοι εύχονται και λένε ας πούμε, θα ήθελα να είμαι στην θέση του τάδε. Και το πάω ανάποδα. Να κάτσεις και να σκεφτείς τι δεν θα ήθελες να είσαι.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΕΛΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΗΤΗΡΑ.

Σίγουρα δεν θα ήθελες να είσαι αυτός ο φουκαρας ο δικαστικός κλητήρας, που του πήραν τηλέφωνο και του είπαν έχουμε για σένα μια πολύ καλή δουλειά. Να μοιράσεις κάτι εξώδικα σε αυτούς που έβαλαν υποψήφιοι στις εκλογές που μας πέρασαν. Πού να ήξερε ο άνθρωπος τι τον περιμένει. Ότι θα έπρεπε να βρει καμιά τετρακοσαριά άτομα να τους δώσει τα εξώδικα.

ΒΟΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.

Κι άντε τώρα να πας στα χωριά, εκεί όπου τα μισά επίθετα είναι ίδια. Πού να βρεις το σπίτι του υποψήφιου για να του δώσεις το εξώδικο. Οι περισσότεροι που πήραν τα χαρτιά τα γύρισαν ανάποδα και έγραψαν ψώνια για το σούπερ μάρκετ. Τόσο πολύ τρόμαξαν. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να το διαβάσουν. Και δεν θα μπω καν στον κόπο να γράψω γιατί έγινε αυτό το σκηνικό. Έτσι έλεγε το μυαλό αυτουνού που το έκανε. Δεν θα μπω εγώ στο μυαλό του να καταλάβω τι σκέφτεται. Πάμε παρακάτω.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ;

Γιατί μου γεννήθηκε μια απορία με όλο αυτό που γίνεται. Πες ότι το δικαστήριο το αυριανό, το μεθαυριανό, αυτό μετά από εκατό χρόνια, αποφασίζει και λέει, άκυρες οι εκλογές στην Αλεξάνδρεια. Θα πρέπει να ξαναγίνουν. Το διάστημα που θα χρειαστεί να γίνουν οι εκλογές, ποιος θα διοικεί; Θα γίνει σκηνικό, αλά ποδοσφαιρικές ομάδες, που ορίζει το πρωτοδικείο διοικούσα επιτροπή, μέχρι να γίνουν εκλογές και να εκλεγεί νόμιμη διοίκηση; Και ποιος θα βάλει την υπογραφή του για να γίνει ένα έργο, να παρθεί μια απόφαση, να κάνουν μια αγορά. Κανένας, σας το λέω εγώ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.

Οπότε μιλάμε για ένα δήμο στάσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί την απόφαση θα την ακολουθήσει ένσταση από την άλλη πλευρά. Και κάθομαι και λέω. Αυτοί που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, τι τους νοιάζει περισσότερο; Ο δήμος και οι δημότες του ή το δικό τους συμφέρον; Τέλος πάντων. Είπαμε. Δεν γίνεται να μπούμε στο μυαλό του καθενός και να σκεφτούμε όπως σκέφτεται αυτός. 

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Σε ενός άλλου που δεν θα ήθελα να είμαι με τίποτα την θέση είναι του Γκυρίνη. Που θα χρειαστεί τις επόμενες μέρες να αποφασίσει ποια άτομα θα χρησιμοποιήσει στην επόμενη διοίκηση. Αυτό κι αν δεν είναι πρόβλημα. Ο Αντιδήμαρχος δεν κρύβεται. Πάντα γράφει την αλήθεια. Αυτό το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έμειναν εκτός οι άλλοι συνδυασμοί κι άρχισαν να πέφτουν πισώπλατες μαχαιριές μεταξύ των υποψηφίων. Και μην ανοίγετε το στόμα και κάνετε σα να μην το πιστεύετε.

ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΕΙΣ.

Και τώρα που ήρθε η ώρα των 24, τώρα αρχίζουν και τα δύσκολα. Όχι για τον Γκυρίνη. Για τους 24. Γιατί ο δήμαρχος μετά από δεκαπέντε χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, λειτουργεί πλέον χωρίς συναίσθημα. Όχι γιατί είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του, αλλά γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Τι έχει να αντιμετωπίσει; Τους παλιούς που ξαναβγήκαν γιατί εσείς τους ψηφίσατε και μια ντουζίνα καινούργιους που ο καθένας ξεχωριστά, έχει τα όνειρα και τα δικά του πιστεύω.

ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΕΟΥΣ Ή ΠΑΛΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ;

Δεν θα πω τι θα κάνει ο Γκυρίνης. Θα πω όμως να βάλετε την φορεσιά του Γκυρίνη και να βάλτε εσείς τους αντιδημάρχους στην επόμενη διοίκηση. Εδώ σας θέλω. Ξέρω ότι οι μισοί από σας θα πουν να φύγουν όλοι οι παλιοί και να μπουν νέοι. Να πω ότι συμφωνώ μαζί σας. Πείτε μου λοιπόν. Ο Δελιόπουλος πήρε ψήφους σε 98 εκλογικά τμήματα. Ξέρετε πόσα ήταν τα εκλογικά τμήματα του δήμου Αλεξάνδρειας; 98. Τον ψήφισαν δηλαδή παντού. Μπορείς να πεις ότι τον αφήνεις απ'έξω; Χώρια που είναι και ο ρέκορντμαν ψήφων σε όλο το νομό. Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πηδήξει για να τον πείσουν να βάλει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αλλά περισσότερο έχουν πηδήξει εδώ οι δικοί μας που τα μαθαίνουν.

ΑΛΛΟ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΙΟΙΚΩ ΕΝΑ ΔΗΜΟ

Τέλος πάντων. Να πούμε και για τους νέους. Αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν τα κάκαλα να αναλάβουν θέση από τώρα. Δεν θα πω για νομους, για αποφάσεις για ελεγκτικά που όχι δεν τα ξέρουν, αλλά ούτε απ' έξω έχουν περάσει. Το να διοικείς  ένα δήμο δεν είναι να γράφω ας πούμε τον Αντιδήμαρχο. Για να μην πω για κανένα επάγγελμα και θυμώσει κάποιος, νομίζοντας ότι αναφέρομαι σε αυτόν.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

Σκεφτείτε μόνοι σας και πείτε αν είναι πιο εύκολο από την δουλειά που κάνετε, το να διοικείται. Οπότε, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι εκλεγμένοι παρά ο δήμαρχος για την τελική του απόφαση. Πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτοί που γίνονται τσιμπούρια και θέλουν σώνει και καλά θέση από τώρα, είτε παλιοί είτε νέοι, παίζουν με τη φωτιά.

Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΚΟΜΗ

Δεν θα πω περισσότερα. Θα το κλείσω αλλιώς. Έχω την εντύπωση ότι από την ημέρα που έγιναν εκλογές, κάποιοι από την σημερινή διοίκηση, έβγαλαν ταχύτητα και πηγαίνουν με κενό. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Σας το λέει κι ο κόσμος εξάλλου. Αν κι αυτό θα παίξει τον ρόλο του στις αποφάσεις του Γκυρίνη; Ούτε αυτό το ξέρω. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο δήμαρχος εκεί που πατάει χι δεν το παίρνει πίσω. Για να δούμε.

Ο Αντιδήμαρχος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789