Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023

Αντιδήμαρχος. Οι επιλογές του Γκυρίνη για τη νέα διοίκηση και ο Λοβέρδος που απέτυχε στον ρόλο του.

|| || ||

Αν και το έργο αυτό έχει τελειώσει στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν αναρτήθηκε δήλωση που έλεγε για σφάλματα, αστοχίες, παραλείψεις και ευθύνες, πολιτικές και ηθικές, κάποιοι επιμένουν να γυρίζουν νέα επεισόδια, τα οποία δεν ξέρω πόσο απασχολούν τον κόσμο. Ειδικά τώρα που είναι μέσα στις γιορτές και πολύ περισσότερο, το γεγονός ότι το προσωπικό κομμάτι του καθενός, δεν αφορά κανέναν. Από τις αντιδράσεις του κόσμου, εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχει πλήρη αδιαφορία. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, επειδή εδώ είναι Γιδάς, όλα αυτά είναι ωραία για να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας.

Η ΦΙΡΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Και να ξέρετε ένα πράγμα. Αν δεν ασχολιόμασταν εμείς και να γράφουμε για όσα γίνονται, δεν θα έπαιρνε κανένας χαμπάρι. Στο τελειωμένο έργο των εκλογών που ζητάνε οι μαζί Αλλάζουμε, το νέο επεισόδιο έπρεπε να έχει αναγκαστικά μια φίρμα ηθοποιό, μπας και μπορέσει να προσελκύσει το κοινό. Όπως γίνεται στις τηλεοπτικές σειρές. Μόλις βλέπουν ότι δεν τους βλέπει κανένας, τι κάνουν; Φωνάζουν μια φίρμα ηθοποιό, τον βάζουν να παίξει, μπας και ανέβουν τα νούμερα. Αυτό όμως έχει και τα επακόλουθα του. 

ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ.

Η φίρμα δυστυχώς στοιχίζει. Κι άντε να ανεβάσει τα νούμερα, λες να πάει στην ευχή του Θεού. Άμα δεν καταφέρει όμως τίποτα, τι γίνεται; Αυτό νομίζω πως έγινε με τον Λοβέρδο, που εκτός από το δωράκι που τσίμπισε, έκανε κι ένα χριστουγεννιάτικο ταξιδακι στην Βέροια. Δωρεάν μετακίνηση και διαμονή και η μόνη ένσταση που υπάρχει, είναι αν τα λεφτά που δόθηκαν, έφτασαν ατόφια στον προορισμό τους. Γιατί ο μεταφορέας, δεν θα έλεγα ότι είναι και αμάν ο έμπιστος.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ.

Τέλος πάντων. Αυτά ας τα πρόσεχε άλλη. Εμάς τι μας νοιάζει. Όταν λοιπόν φέρνεις την φίρμα για να παίξει και να σου ανεβάσει τα νούμερα, θα πρέπει αυτός να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Να κάνει γκριμάτσες, να ανεβάσει τους τόνους, εκεί που γελάει να αρχίσει να κλαίει. Να συνεπάρει το κοινό ρε φίλε. Εδώ χθες τι είχαμε. Η φίρμα, ήρθε και αυτά που ήταν να πει, τα είχε γραμμένα και τα διάβαζε. Δεν μπορούσε να απαγγείλει. Αυτά δηλαδή που μπορεί να κάνει και ένας πρωτοετής της νομικής, τα έκανε ο ακριβοπληρωμένος δικηγόρος. Χώρια που νομίζω ότι ήταν εκτός θέματος. Για νόμους και άρθρα, που θίγουν την δημοκρατία ανέφερε.

ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΘΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ

Μάλλον όμως δεν διάβασε το πιο απλό άρθρο του νόμου για τις πρόσφατες εκλογές, που έλεγε ότι στις 31 Αυγούστου 11:59 τελειώνουν όλα. Όσο για την δημοκρατία που θίγεται, κάτι παραπάνω θα ξέρει ο ίδιος. Αν υπολογίσουμε πόσο την σεβάστηκε στις πρόσφατες εσωτερικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Που μόλις είδε ότι η ψηφοφόροι του κόμματος τον έκαναν πέρα, το πρώτο του απόφαση ήταν να παραιτηθεί.

ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΩΪΝΌ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΆΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΓΚΥΡΙΝΗ.

 Έχω την εντύπωση, ότι πιο εύκολο πρωινό από το προχθεσινό δεν περίμενε η πλευρά του Γκυρίνη. Δεν ξέρω πόση ώρα τους πήρε να προετοιμαστούν για αυτό το δικαστήριο, αλλά με αυτά που ανέφερε η πλευρά των μαζί Αλλάζουμε, είμαι σίγουρος πως τους προκάλεσε γέλια. Αφού οι απέναντι επιμένουν ότι το μοναδικό τους πρόβλημα ήταν η ποσόστωση, σε αυτό αναφέρθηκε και ο δικηγόρος της Ωρας Ευθύνης. Και είπε τα πράγματα όσο πιο απλά γινόταν, για να τα καταλάβουν και τα παιδιά δημοτικού σχολείο, αν και δεν ήταν στην αίθουσα. 

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΘΗ ΤΑ ΕΚΡΥΨΑΝ

Το 40% τους εξήγησε, ότι είναι 40 γυναίκες και 60 άντρες. Εδώ και πολλά χρόνια. Από τότε που βγήκαν τα μαθηματικά.  Αν δεν μπορούν να κάνουν αυτό το απλό πράγμα, τότε να διοικήσουν ένα δήμο, είναι μάλλον βουνό για αυτούς. Και φυσικά ανέφερε και τα υπόλοιπα λάθη που έγιναν και η αντίπαλη πλευρά, προσπάθησε επιμελώς να τα κρύψει. Και μιλάω για όσα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Για το χρονικό περιθώριο που δεν πρόλαβαν, για τις δηλώσεις αποδοχής που δεν έγιναν εγκαίρως κι άλλα πολλά. 

ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΏΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ 

Και κατέληξε με το εξής απλό. Δεν γίνεται να κάνεις δέκα λάθη στη σειρά και να θέλεις να στα διορθώσει άλλος. Και μάλιστα δικαστήριο. Να παραβλέψει μια σειρά από νόμους, για να κάνει αυτό που δεν μπόρεσες εσύ.

ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΖΑΜΠΟΥΝΗ.

Πάμε παρακάτω. Εγώ αν ήμουν στην θέση του δημάρχου, αφού πήγε που πήγε, θα περνούσα πρώτα από ένα βιβλιοπωλείο και θα αγόραζα τα βιβλία του Ζαμπούνη, που μιλάνε για τρόπους καλής συμπεριφοράς. Και θα τα μοίραζα, σε αυτούς που έπιασαν πρώτη θέση στο προχθεσινό δικαστήριο. Για να διαβάσουν, ότι όταν μπαίνει σε μια αίθουσα κάποιος που είναι ανώτερος από αυτούς, σηκώνονται και του παραχωρούν την θέση. Δεν πειράζει αν δεν τον χωνεύουν. Δεν σηκώνονται για τον άνθρωπο. Σηκώνονται για τον θεσμό. Πού να σε αφήσει όμως το μίσος να τα σκεφτείς όλα αυτά; Πιο εύκολα μπορείς να βρεις ζωντανό δεινόσαυρο, παρά αυτοί να παραδεχτούν ότι ο Γκυρίνης θα είναι δήμαρχος μέχρι το 2032. 

Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ

Και να πάμε και στα σοβαρά. Ορκίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την νέα διοίκηση. Κι όπως και να το κάνουμε, η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Για τους εκλεγμένους λέω, που περιμένουν να δουν ποιους θα χρησιμοποιήσει ο Γκυρίνης στο ξεκίνημα της πενταετίας. Αν σας πω, ότι από τους 25 περιμένουν και οι 25 ότι θα είναι μέσα, θα με πιστέψετε; Και δεν γίνεται ανάμεσα στους 25, να μην υπάρχουν και κάποιοι ιδιαίτεροι χαρακτήρες.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΛΙΚΑ.

 Αλλά εδώ δεν θα δούμε αυτούς, αλλά τον δήμαρχο. Τι θα κάνει. Εσείς πιστεύετε, ότι θα κάνει πολλές αλλαγές; Αν δεν κάνει, μένει στα ίδια που ήταν. Αν είναι ευχαριστημένος με την πορεία, σημαίνει ότι δεν θα κάνει μεγάλες αλλαγές. Επειδή όμως είναι αποφασισμένος να δείξει ότι πραγματικά έχουν αλλάξει πολλά, νομίζω πως ο δήμαρχος είναι έτοιμος για μεγάλες αλλαγές. Αν πούμε δηλαδή ότι οι αντιδημαρχίες θα είναι εφτά, βλέπω να αλλάζουν τέσσερις με πέντε. 

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.

Το σίγουρο είναι, ότι στην σημερινή ορκομωσία τα ονόματα που έχουν καπαρωμενη θέση, είναι τελειωμένα. Και δεν αλλάζει αυτό με τίποτα. Θα πρέπει κάποιος να κάνει χοντρή πατάτα, για να είναι εκτός. Και να μπει κάποιος άλλος στην θεση του. Και το άλλο πιο σίγουρο, είναι ότι αυτοί που θα μπουν, παλιοί και νέοι τους περιμένει πολύ τρέξιμο. Όποιον δεν τον βλέπει ο κόσμος στον δρόμο, να είναι έτοιμος να χαιρετήσει. Θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν, σαν να είναι ο δήμος μία επιχείρηση. Όπου υπάρχουν οι προϊστάμενοι, υπάρχουν οι υπεύθυνοι, υπάρχουν και οι υπάλληλοι. Ο καθένας, θα πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί. Θα πρέπει ο μισθός του να δικαιολογείται.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ.

 Και να ψάχνει να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα. Να μην περιμένει να πέσει η λύση από τον ουρανό. Σας το ξαναλέω. Σα να είναι ιδιωτική επιχείρηση. Υπάρχει περίπτωση, σε ένα εργοστάσιο να χαλάσει ένα μηχάνημα και να λένε, περιμένουμε πότε θα γίνει για να δουλέψουμε; Ούτε μια στο εκατομμύριο. Άρα, πάνω κάτω θα ξέρουν αυτοί που θα αναλάβουν και τι τους περιμένει. Πάντως να θυμάστε ένα πράγμα. Αυτό που αποφάσισε ο Γκυρίνης, δεν απέχει και πολύ από αυτό που θέλει ο κόσμος. Αν δείτε την σημερινή ορκομωσία και ακούσετε ποιοι πήραν το περισσότερο χειροκρότημα, που σημαίνει ότι κάνουν γκελ στον κόσμο, αυτοί πάνω κάτω ξεκινάνε το 2024.

Ο Αντιδήμαρχος 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789