Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024

Αντιδήμαρχος. Οι επιλογές του Γκυρίνη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

|| || ||

Λύθηκε η απορία, για ποιο λόγο ο Μητσοτάκης όταν έρχεται στην Ημαθία, προτιμά να πηγαίνει παραθαλάσσια κι όχι στην Βέροια. Γιατί ξέρω πως είναι κι αυτό ένας καημός. Για τους Βεροιώτες λέω, που δεν μπορούν να το χωνέψουν, ότι έρχεται ολόκληρος πρωθυπουργός στο νομό κι αντί να πάει στην πρωτεύουσα, τρέχει στις Μελίκες και στα άλλα χωριά. Το είπε μόνος του, ο Μητσοτάκης. Ήρθα γιατί μου δώσατε πάνω από 50%, είπε. Έτσι είναι. Όποιος σε στηρίζει, τον στηρίζεις. Στην Βέροια, θέλουν να το παίξουν επαναστάτες χωρίς αιτία. Είναι με όλους. Και με τη ΝΔ, και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Βελόπουλο.

 ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΑ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Λύθηκε λοιπόν και η απορία σε κάποιους, που χτυπιουνται από το 19 και μετά, πώς γίνεται να έρχεται ολόκληρος πρωθυπουργός και να πηγαίνει στα καφέ στον Γιδά και να μην επισκέπτεται ολόκληρη Βέροια. Πάμε παρακάτω. Να δούμε τι γίνεται με τις επιλογές του δημάρχου, για τη νέα διοίκηση του δήμου. Να το ξεκινήσω ανάποδα. Και να πω αυτό που λέω κάθε φορά, σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

Η περίπτωση, είναι ίδια με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Τριάντα χιλιάδες βρίσκονται στην εξέδρα και καμιά εκατό χιλιάδες, παρακολουθούν από την τηλεόραση. Εκατόν τριάντα χιλιάδες άνθρωποι, θα κάνουν καλύτερες επιλογές από τον προπονητή. Πάντα. Να μην πω για τις φάσεις μέσα στο ματς. Εκεί να δεις παιχταράδες, που σκοράρουν με κλειστά μάτια. Τι θέλω να πω; Ότι ο μόνος υπεύθυνος για τις επιλογές, είναι ο δήμαρχος. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.

Αυτός επέλεξε, αυτός θα δει αν οι επιλογές του είναι σωστές. Δεν περίμενα δηλαδή, κάτι διαφορετικό. Να βγουν και να πουν αν έκανε μαλακια στις επιλογές ή αν είναι σωστές. Επομένως, θεωρώ πως είναι χωρίς ουσία, στις τόσες γνώμες που έχουν ήδη ακουστεί, να προστεθεί ακόμη μια. Αυτή του Αντιδημάρχου, για να σας πω αν είναι εντάξει τα άτομα που επέλεξε ο Γκυρίνης.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ. 

Εγώ, θα σταθώ περισσότερο στους 24 που αποτελούν την ομάδα και λιγότερο στις επιλογές του δημάρχου. Γιατί απ' ότι είδα, πολλοί από τους 24 δεν έχουν καταλάβει ακόμη που βρίσκονται. Ο δήμαρχος παίζει με την αβάντα, ότι είναι τόσοι πολλοί οι παικτες και μπορεί να κάνει αλλαγές οποιαδήποτε στιγμή. Οι παίκτες έχουν καταλάβει, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν στην εξέδρα;

ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

 Και το κυριότερο σε αυτό που λέω, δεν είναι για όσους έχουν πάρει θέση. Στην εξέδρα μπορεί να βρεθούν κι αυτοί, που δεν τοποθετήθηκαν κάπου και με το καλημέρα άρχισαν την γκρίνια. Θα πω για μια ακόμη φορά, πως η κοινωνία στην οποία ζούμε είναι τόσο μικρή, που αμέσως μαθαίνονται όλα. Ότι κι αν γίνει, ότι και αν ειπωθεί. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Και το χειρότερο σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι όταν λες κάτι και αναλαμβάνουν να το μεταφέρουν κάποιοι άλλοι πιο πέρα και κει γίνεται της πουτανας. Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή. Τέλος πάντων. Τις επιλογές και το πόσο πετυχημένες είναι, θα τις δούμε στην πορεία. Ούτε βδομάδα δεν συμπλήρωσαν οι άνθρωποι. 

ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ.

Να πω κι αυτό, για να μην το ξεχάσω. Θα πρέπει να αλλάξει η διάταξη στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, γιατί αν μείνουν έτσι όπως είναι τώρα, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο θα τους βλέπουν οι απέναντι του Ιακωβίδη, έτσι όπως είναι στριμωγμένοι και θα πεθαίνουν στα γέλια. Δεν γίνεται 24 άτομα, να είναι στον ίδιο χώρο που είναι 5. Δεν θέλει και πολύ μυαλό. Από κει καταλαβαίνεις ότι οργανωτικά πάσχουμε.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ. 

Ξεκινάμε από τα απλά. Αυτό που περιμένω τις επόμενες μέρες, είναι να βγουν κάποιοι και με τον δικό τους τρόπο, να διαρρεύσουν ότι ο προκάτοχος τους τα είχε κάνει μαντάρα. Είναι ότι χειρότερο. Μου θυμίζει κάτι γιατρούς, που πηγαίνεις κι όταν τους λες ότι είχες πάει πριν σε κάποιο συνάδελφο τους, σου βγάζουν όλα όσα σου είπε εκείνος, λάθος.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ.

Όποιος είναι έξυπνος, θα κοιτάξει το πόστο του και πώς θα μπορέσει να κάνει την δουλειά, όσο καλύτερα γίνεται. Αν αρχίσει την κλαψα, τι του άφησε ο προηγούμενος, έχει καεί από το ξεκίνημα. Και το κυριότερο, είναι ότι θα πρέπει να ξέρουν όλοι, ότι ο κόσμος είναι αυτός που βαθμολογεί το έργο του καθενός. 

ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ.

Δεν γίνεται κάποιος να τρέχει, να εργάζεται, να προσπαθεί, πράγματα που ο κόσμος τα βλέπει και να πει ο δήμαρχος, δεν μου κάνεις, μάζεψε τα. Ξαναλέω λοιπόν, ότι καλά θα κάνουν κάποιοι να αλλάξουν συμπεριφορά τώρα που είναι ακόμη νωρίς, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Όταν είσαι σε μια ομάδα, πρέπει να λειτουργείς ανάλογα.

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ.

Γιατί δεν θα το κρύψω ότι κάτι γελάκια, κάτι περπατήματα με σπασμένη μέση και κάτι φρύδια σηκωμένα όταν μιλούσαν κάποιοι, τα είδα. Ούτε και γω που ήμουν ο μόνος σίγουρος Αντιδήμαρχος, δεν είχα τέτοια συμπεριφορά. Δεν ξέρω από πού πηγάζει όλη αυτή η σιγουριά, αλλά να ξέρουν, πως ο Γκυρίνης εκεί που σε έχει στον ουρανό, σου δίνει μία και σε πάει στον βυθό της θάλασσας. Μην πείτε μετά, ότι δεν σας το είπα.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ 

Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Απλά, σας αναφέρω γεγονότα από το παρελθόν. Επειδή έχουν ξαναγίνει. Θυμηθείτε μόνο, πόσοι είχαν ξεκινήσει μαζί με τον Γκυρίνη και τώρα είναι απέναντι του, γιατί είχαν σηκώσει μπαϊράκι. Και το κακό ξέρετε ποιο είναι; Ότι όλους τους έφαγε το σκοτάδι και ο Γκυρίνης συνεχίζει να είναι δήμαρχος. Οπότε, καλό θα είναι κάποιοι να σκέφτονται το βράδυ, τι θα πουν την επόμενη μέρα. 

ΘΕΩΡΩ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ.

Κι επειδή ο Αντιδήμαρχος θέλει να είναι δίκαιος σε αυτά που γράφει, θα πω ότι στην όλη διαδικασία, εκείνο που με ξένισε ήταν η αλλαγή της Μοσχοπούλου. Όχι που αντικαταστάθηκε, αλλά ο τρόπος που έγινε.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ. 

Γιατί μου έδωσε την εντύπωση, ότι πριν ξεκινήσει η διαδικασία δεν ήξερε απολύτως τίποτα. Φαινόταν από μακριά, ότι μόλις έγινε η πρόταση για τον Δριστά, να αναλάβει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ήταν να ανοίξει η γη να την καταπιεί. Εγώ, αν ήμουν στην θέση του δημάρχου, θα την είχα ενημερώσει για τις σκέψεις μου. Θα έβαζα τα πράγματα σε μια σειρά. Θα μου πεις, αν γίνεις δήμαρχος κάνε ότι θες. Σωστό κι αυτό.

ΠΟΛΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

Πάντως, η θέση που έχει ο καθένας δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα την συνοδεύουν. Βλέπεις τι έχει αναλάβει κάποιος και λες, πως γίνεται να τα προλάβει όλα αυτά; Ενώ στην πραγματικότητα, δεν έχει αναλάβει τίποτα. Κι όταν λέω τίποτα, εννοώ πως είναι πολύ λιγότερα αυτά που πρέπει να κάνει κάποιος, σε σχέση με τους τίτλους.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΑ.

Κι επειδή αυτήν την στιγμή σε σχέση με ορισμενους είμαι παλιότερος Αντιδήμαρχος, θα πω ότι ο τρόπος που ξεκίνησαν την θητεία τους κάποιοι, είναι κάτι παραπάνω από θετικός. Έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά, έδειξαν ότι το κατέχουν το αντικείμενο για το οποίο είναι υπεύθυνοι και το κυριότερο, έδειξαν όρεξη για να διορθώσουν πράγματα. Το κλείνω, λέγοντας πως όποιος καταλάβει ότι βρίσκεται σε ομάδα και χρειάζεται δίπλα του από τον πρώτο μέχρι τον 24ο παίκτη, θα είναι εντάξει. Όποιος λειτουργεί αυτόνομα, ακόμη κι αν νομίζει ότι έχει την έγκριση του δημάρχου, θα τον φάει το μαύρο το σκοτάδι.

Ο Αντιδήμαρχος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789