Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2024

Αντιδήμαρχος. Πείτε μας πότε θέλετε να γίνουν εκλογές, να τις κάνουμε.

|| || ||

Για να μην λέτε ότι ο Αντιδήμαρχος είναι ξενερωτος και σας λέει τα ίδια και τα ίδια, σας έχω προσφορά. Ταξιδακι στο Μπάνσκο, με ποιον άλλο; Το πιο παλιό γραφείο ταξιδίων στην Αλεξάνδρεια. Το Travel air της Γεωργίας Σιαφάλου. Με τιμή που δεν χάνεται, με ημιδιατροφές, με ξεναγήσεις, με χίλια καλά. Να σας πω, δεν είναι κι άσχημα να γεμίσουμε κανένα λεωφορείο, να πάμε να ανοίξει λίγο το μάτι μας, γιατί δεν μας βλέπω και πολύ καλά εδώ στον Γιδά.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ.

Στο Γιδά, που όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν, όπως έλεγε και το τραγούδι. Εγώ κατάλαβα, ότι τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας να παραποιείς τις λέξεις. Θα το αρχίσω το έργο σήμερα διαφορετικά. Μας έχουν πρήξει εδώ και κάνα μήνα, τι θα γίνει με τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Μόνο που σα να έχει γίνει ένα θαύμα και κανένας, δεν τους αναφέρει ως ομοφυλόφιλους. 

ΕΓΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ;

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, ακούς για ομόφυλα ζευγάρια. Και ανοίγεις ένα λεξικό πρώτης δημοτικού και τι βλέπεις; Ότι ομόφυλοι, είναι αυτοί που κατάγονται από την ίδια φυλή. Άμα δηλαδή εγώ και ένας κινέζος, είμαστε ομοφυλόφιλοι και θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, τι είμαστε; Από την ίδια φυλή; Όχι ρε φίλε. Gay είμαστε. Που θέλουμε να παρουσιάσουμε το στραβό, για δήθεν ίσιο.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Και μην πει κανένας, ότι τα έχω βάλει με τους gay, γιατί χρόνια τωρα μια χαρά συναναστρέφομε μαζί τους, όσες φορές έτυχε να βρεθούμε σε παρέα.  Αυτό τώρα όμως θεωρώ πως έχει παραγίνει. Για αυτό σας λέω, ότι όλο το παιχνίδι με τις λέξεις πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. 

ΤΟ ΈΡΓΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ.

Και το λέω για τους δικούς μας εδώ, που κάνουν κάτι παρόμοιο κι επειδή δεν έζησαν το όνειρο των εκλογών όταν ήταν μικροί, θέλουν να το ζήσουν τώρα στα γεράματα. Μόνο που το θέμα δεν πουλάει. Δεν ασχολείται κανένας. Ακόμη και από τον συνδυασμό, που διακαώς θέλει να γίνουν σώνει και καλά εκλογές, ζήτημα να ασχολούνται καμιά εικοσαριά άτομα.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ.

Και αυτοί οι 20, το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν κακό στον συνδυασμό που εκπροσωπούν, με αυτά που λένε. Και θα πρέπει να ξέρουν, ότι κάποια στιγμή επειδή δεν είναι όλοι σαν τον Γκυρίνη, που κάθεται και τους ακούει χωρίς να μιλάει, θα βρεθεί κάποιος που θα τους βάλει στη θέση τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.

Καλές οι πλάκες στα καφενεία, αλλά όταν αυτά που λέγονται, φτάνουν στα αυτιά κάποιων ανθρώπων, εκεί αλλάζουν τα κόζια. Εγώ να σας προστατεύσω θέλω. Γιατί αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και μάθει ο Καλαϊτζίδης αυτά που λέτε για εκείνον, ότι κάνει το παιχνίδι του Γκυρίνη και δεν ορίζει εκλογές, τότε μαύρο φίδι που σας έφαγε. Τότε θα δείτε το πραγματικό πρόσωπο του Καλαϊτζίδη. Γιατί ο πόντιος, αυτούς που διαδίδουν όλα αυτά για εκείνον, τους έχει για πρωινό. Κι επειδή νομίζετε ότι όποιος δεν είναι μαζί σας είναι εχθρός σας, να το κοιτάξετε γιατί κάπως το λένε αυτό οι ψυχ. Μανία καταδίωξης ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Και επειδή όλοι αυτοί των μαζί Αλλάζουμε, δεν αντέχουν να τους γράφω συνέχεια, ότι δεν θα γίνουν εκλογές, θα σας κάνω την χάρη. Και θα πω για πάρτι σας, ότι θα έχουμε ξανά εκλογές. Τι θα γίνει όμως σε αυτή την περίπτωση;  Γιατί ακόμη και έτσι, πάλι εσείς δεν θα είστε ευχαριστημένοι. Και το λέω αυτό, επειδή ακούω να λένε έξω, ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στους υποψήφιους των δύο συνδυασμών. 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ.

Είπαμε, ότι στην πολιτική ο καθένας μεταφράζει ένα γεγονός, όπως θέλει αυτός. Ποιος σας είπε εσάς, ότι έχει καμία διαφορά, το 270 με το 130. Είναι ίδια και απαράλλαχτα. Επειδή όμως ξέρουν ότι αυτό δεν ισχύει, σαν οργανωμένοι που είναι, έχουν και plan b. Ποιο είναι αυτό; 

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.

Δεν θα κατέβουν λέει, αυτοί που ήταν υποψήφιοι και δεν πήγαν καλά, στις εκλογές που έγιναν. Και όταν λέμε δεν θα κατέβουν, εννοούμε ότι θα είναι αδιάφοροι. Μόνο που πάνω σε αυτό το θέμα, τους έχω δυσάρεστα νέα. Γιατί έπεσα προχθές πάνω σε μία συζήτηση, με κάποιον υποψήφιο με το συνδυασμό του Γκυρίνη και στην ερώτηση που του έκαναν, αν θα τρέξει στην περίπτωση που γίνουν εκλογές, η απάντηση του ήταν αποστομωτική. 

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ.

Το θεωρώ είπε ηθικό χρέος, τόσο προς τους συνυποψηφίους μου, που κάναμε όλοι μαζί έναν αγώνα, όσο και σε αυτούς που με ψήφισαν. Θεωρώ, ότι αν οποιοσδήποτε δηλώσει ότι είναι αδιάφορος, επειδή δεν μπόρεσε να εκλεγεί, θα πρόκειται απλά για έναν ανήθικο άνθρωπο. Σαν να μου φαίνεται, ότι οι διαδόσεις λειτουργούν σαν μπουμεράνγκ και γυρίζουν σε αυτόν που το πέταξε. Περί ηθικής και ανήθικων ανθρώπων λέω 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Το έγραψα και προχθές, αλλά δεν γίνεται να μην το αναφέρω πάλι. Για την ερώτηση που έγινε στην αποκεντρωμένη διοίκηση, αν οι εκλεγμένοι στις πρόσφατες εκλογές, είναι υπηρεσιακοί. Αυτό και αν δεν ήταν η γκάφα του αιώνα. Να ρωτάς, αν η διοίκηση η οποία έχει εκλεγεί, μπορεί να παίρνει αποφάσεις. 

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;

Κι αυτός ο Γκυρίνης ρε φίλε, λες και είναι βαλτός. Πήγε και έβαλε την υπογραφή του, σε απόφαση που αναφέρει, ποια υπηρεσιακά αυτοκίνητα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτός και οι αντιδήμαρχοι. Είσαι με τα καλά σου άνθρωπε μου; Τι θέλεις; Να σε πετύχουν σε καμιά Βετσοπούλου με το υπηρεσιακό και να σε κατεβάσουν; Να λένε ότι το οδηγείς παράνομα; 

Ο ΠΑΓΓΟΥΡΑΣ ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΉΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

Και τελειώνω την πλάκα εδώ γιατί πρέπει να ασχοληθώ και με κάτι σοβαρό. Που είναι ο Παγγούρας, που το θέμα της καθαριότητας το πήρε πολύ ζεστά, όσο και αν πειράζει αυτό κάποιους. Ο άνθρωπος είναι από τις 6 το πρωί στην υπηρεσία και φεύγει στις 5 το απόγευμα. Και δεν θέλω να κάνω το κέφι κανενός Παγγούρα. Απλά γράφω την αλήθεια.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. 

Και όποιος βγει και πει, ότι δεν έχει μπει μία σειρά, απλά κάτι άλλο έχει στο μυαλό του. Έτσι κι αλλιώς, τα σκουπίδια της γης, που έλεγε κι ένας φίλος μου στην Βέροια, στον Γιδά δεν τελειώνουν ποτέ. Συνεχίστε να ψάχνετε στις γωνίες για κάδους γεμάτους, να τους τραβάτε φωτογραφίες για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Ο ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Όσο για το μεγάλο κακό που σας βρήκε με τα χιόνια, τι να κάνουμε. Αφού δεν είπατε ότι ο Δελιόπουλος πήγε για ποτό και μετά είπε να βγάλει τα μηχανήματα έξω για να μοστράρει την φάτσα του, πάλι καλά. Τώρα, το ότι ο Χατζόπουλος εδώ και τρεις εβδομάδες ετοιμαζόταν για την περίπτωση, αυτό είναι άλλο θέμα. Εμείς είπαμε. Μας ενδιαφέρει, αν μπορούν να βγάλουν τα μηχανήματα. Είναι νόμιμοι ή παράνομοι; Δεν πάει να αποκλειστεί όλος ο δήμος; Ποσώς μας ενδιαφέρει. Σιγά να μην ρωτούσαν αν είναι ο δήμος σε ετοιμότητα.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ.

Και το τελευταίο κομμάτι, το αφιερώνω σε κάποιους ανθρώπους, που διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια το έθιμο, που είναι συνδεμένο με την ίδια τους την ύπαρξη. Που το μεταφέρουν από γενιά σε γενιά, με την ίδια φλόγα και πάθος κι αυτό συνεχίζεται στο πέρασμα του χρόνου. Αυτό ρε φίλε, δεν μπορείς να το διακωμωδήσεις. Είναι η ύψιστη ντροπή. Ντροπή, για σένα που νομίζεις ότι τους κοροϊδεύεις. Και στην ουσία έχεις τραβήξει την ταφόπλακα σου μόνος. Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ξεχνούν. Και ειδικά αυτοί που τιμούν την ιστορία τους.

 

Ο Αντιδήμαρχος 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789