Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024

Ένας και μοναδικός είναι ο υπεύθυνος που δεν συμμετείχε ο συνδυασμός ''μαζί Αλλάζουμε'' στις εκλογές.

|| || ||

Ας ελπίσουμε, ότι δεν θα καθιερωθεί στο μέλλον να έχουμε προεκλογικό αγώνα με ανακοινώσεις.

Γιατί, ο συνδυασμός ''μαζί Αλλάζουμε'', προτιμά μέσα από ανακοινώσεις, να δείχνει το μένος που έχει προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο κι αυτό δεν είναι άλλο, από του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη.

Στην τελευταία ανακοίνωση της λοιπόν, η επικεφαλής του συνδυασμού, ανέφερε ότι ο δήμαρχος προσπαθεί να ακυρώσει την δικαιότατη(sic) απόφαση του πρωτοδικείου κι ότι τον Σεπτέμβρη, ο Παναγιώτης Γκυρίνης ΖΗΤΗΣΕ την μη ανακυρηξη του συνδυασμού, γιατί προφανώς είχε τους λόγους του.

Επειδή όμως μιλάμε για τον Σεπτέμβρη του 2023 κι όχι τον Σεπτέμβρη του 1940, ας θυμηθούμε τι έγραφε τότε η επικεφαλής του συνδυασμού, ''μαζί Αλλάζουμε''.

Την 31 Αυγούστου 2023, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, υποβλήθηκε από εμένα ως υποψήφια δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο συνδυασμός «μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η δήλωση υποβλήθηκε με σφάλματα καθώς δεν κατέστη εφικτό μέχρι και την τελευταία στιγμή να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι και ετίθετο και θέμα περί του νόμιμου αριθμού υποψηφίων και των δύο φύλων.

Οι αστοχίες είναι αποκλειστικά δικές μου και δεν πρόκειται να επικαλεστώ κάποιο ελαφρυντικό, ούτε να κρυφτώ στις αστοχίες του συστήματος.

Η ευθύνη, πολιτική και κυρίως ηθική βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εμένα.

Ευθύνη βαριά κυρίως απέναντι στους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν, που πίστεψαν σε εμένα, που στήριξαν τις ελπίδες τους σε εμένα και αγωνίστηκαν.

Η λέξη «συγγνώμη» , όσες φορές και αν ειπωθεί από εμένα, φρονώ πως δεν έχει αξία. Η διαχείριση της κατάστασης ήταν και παραμένει δύσκολη. Ευχαριστώ για όλα. Δώρα Κουρκουτά

Όπως φαίνεται, παραδέχεται πως είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για την μη συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές, με αστοχίες, παραλείψεις, καθυστερήσεις, ζητώντας συγγνώμη, από τους ανθρώπους που την εμπιστεύτηκαν.

Και σα να μην έφτανε όλο αυτό, μετά και την δεύτερη απόφαση του πρωτοδικείου που άφησε εκτός εκλογών τον συνδυασμό, βγάζει νέα ανακοίνωση όπου αναλαμβάνει την εξ ολοκλήρου ευθύνη, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το Πρωτοδικείο Βέροιας με την σημερινή του απόφαση επιβεβαίωσε την αρχική του κρίση και ο συνδυασμός μας τέθηκε οριστικά εκτός της εκλογικής αναμέτρησης του Οκτωβρίου.

Είχα την υποχρέωση να εξαντλήσω κάθε νόμιμο μέσο για να εξασφαλίσω έστω και την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του συνδυασμού μας.

Το έπραξα με όλες μου τις δυνάμεις, με τον τρόπο που έχω μάθει εγώ να αγωνίζομαι στη ζωή μου, μέσα από τα δικά μου βιώματα, με αξιοπρέπεια, θάρρος αλλά και σιωπή, όπου έπρεπε.

Οι ενέργειες – κινήσεις μου ήταν δημόσιες, μετά από συλλογικές αποφάσεις της ομάδας μας και η σιωπή μου στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκα δική μου επιλογή και, πιστέψτε με, η σιωπή τέτοιες ώρες θέλει πολύ μεγάλη δύναμη.

Σήμερα θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά πως ουδείς άλλος πλην του επικεφαλής μίας ομάδας έχει την οποιαδήποτε ευθύνη.

Εξ αρχής είχα την υποχρέωση ως επικεφαλής του συνδυασμού να αναλάβω εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη και την ανέλαβα.

Απολογήθηκα, απολογούμαι και θα συνεχίσω να απολογούμαι στους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα και εντάχθηκαν στην ομάδα μου καθώς και στους συμπολίτες μου που συντάχθηκαν μαζί μας. Τίτλοι τέλους λοιπόν. Ευχαριστώ

 

Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα σε σχετικές ανακοινώσεις, οπως βλέπετε.

Και ρωτά ο πολίτης της Αλεξάνδρειας, που παρακολουθεί τα γεγονότα.

Τελικά, ποιος είναι υπεύθυνος για την μη συμμετοχή του συνδυασμού ''μαζί Αλλάζουμε'' στις εκλογές;

Η επικεφαλής, που τότε ζητούσε  συγγνώμη για τα λάθη της και ο συνδυασμός έμεινε εκτός εκλογών ή ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, που τώρα τον παρουσιαζει ξαφνικά, ως τον άνθρωπο που απέτρεψε την συμμετοχή του;

Κάπως μπερδεμένα μας τα λέει η επικεφαλής ή όποιος γράφει τις ανακοινώσεις.

Ίσως να υπάρχει και θέμα μνήμης ή κάποιοι να νομίζουν ότι ο κόσμος ξεχνάει, αυτά που έγιναν πριν ένα τετράμηνο.

Όπως και να έχει, αυτό που μετρά είναι ότι κανένας δεν μπορεί να κάνει εκλογές με το ζόρι.

Το ΣτΕ, είναι αυτό που θα αποφασίσει και μέχρι τότε θα φανούν και οι λόγοι για τους οποίους υπήρξε αυτή η σειρά των γεγονότων, η οποία σειρά πιστέψτε με, καμία σχέση δεν έχουν με το καλό του δήμου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789