Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024

Η αλήθεια για τους αγρότες και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

|| || ||

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στο μπλόκο της Κουλούρας σε κάποια στιγμή που έδειχνε να είναι μεταξύ αγουροξυπνημένου, αλλά ταυτόχρονα ενημερωμένου για το πού βρίσκεται, είπε στους αγρότες να πάτε να σας λύσουν τα προβλήματα, αυτοί που ψηφίσατε.

Δεν είχε και πολύ άδικο. Αυτοί πάλι που πραγματικά ψήφισαν οι αγρότες, τι τους λένε; Εμείς θέλουμε να διαπραγματευτούμε μαζί σας, αλλά εσείς δεν έχετε καν κοινή εκπροσώπηση.

Χώρια που δεν δέχονται με τίποτα κλειστούς δρόμους, γιατί αυτό μοιάζει με διάλογο που η μία πλευρά, έχει την θηλιά στο λαιμό. Και η σημερινή κυβέρνηση δεν το σηκώνει αυτό με τίποτα.

Από κει και πέρα, αυτά που προτείνει για λύση η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι πραγματικά αστεία. Δεν μπορεί να προτείνει λύσεις, σε αγρότες που αναγκαστικά πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε συνεταιρισμούς. Δηλαδή ελεγχόμενοι.

Δεν μπορεί να λέει, μοίρασα 160 εκατομμύρια ευρώ για ρεύμα σε 297 χιλιάδες αγρότες. Με μια διαίρεση βγαίνει ότι πήρε ο καθένας από αυτούς 538€. Εκτός κι αν δεν ξέρει την τιμή της κιλοβατώρας.

Δεν μπορεί να απαιτεί να μπουν φωτοβολταϊκά σε γόνιμα χωράφια.

Δεν μπορεί να δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές κι όχι στους αγρότες.

Μιλάμε δηλαδή για μοιρασιά που δεν θα την έκανε ούτε ο Αλ Καπόνε στα χρόνια που μεσουρανούσε στην Αμερική.

Από την άλλη, οι αγρότες που έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, αντιμετωπίζουν την γνώμη των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων, που τους κατηγορούν ότι κλείνουν τους δρόμους όταν δεν έχουν εργασίες, μια τακτική χρόνων.

Όπως και να έχει, οι επόμενες μέρες θα είναι καυτές. Το πόσο καυτές, θα φανεί από τις κινήσεις των αγροτών. Που θα πρέπει να ξέρουν, ότι σε διαπραγματεύσεις για να δοθεί κάτι από την μια στην άλλη πλευρά, αυτό το κάτι θα πρέπει να υπάρχει.

Και αυτήν την ώρα τα λεφτά για τους αγρότες είναι συγκεκριμένα. Όχι της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789