Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Αναδρομή στα παλιά. Όταν μεσουρανούσε η disco Άναντιν στο Νησί Ημαθίας ( Α΄ μέρος).

|| || ||

Όταν ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει στιγμές, με το πέρασμα του χρόνου οι στιγμές αυτές, αποτελούν την ιστορία μιας ολόκληρης εποχής.

Μιας εποχής που αφορούν ανθρώπους, επιχειρήσεις, τρόπο σκέψης και πολλά ακόμη που ξυπνούν μνήμες.

Στο Νησί Ημαθίας στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε την λειτουργία της η ντίσκο Άναντιν, που έγραψε την δική της ιστορία στην περιοχή.

Ιδιοκτήτης ο Κώστας Χρυσοχόου και η ιδέα πρωτοποριακή για την εποχή.

Ειδικά αν φανταστεί κανείς πως ο συγκεκριμένος χώρος ξεκίνησε από γαλακτοπωλειο το 1968, όπως έλεγαν τότε τα ζαχαροπλαστεία.

Το μεράκι όμως του κου Κώστα και η αγάπη για την διασκέδαση, τον έκαναν να μετατρέψει τον χώρο, να τον κάνει καφέ και ντίσκο και μέσα εκεί να γραφτούν αμέτρητες ιστορίες.

Για να καταλάβει κάποιος για τι ακριβώς μιλάμε, αρκεί να πούμε πως ότι έγινε μέσα στην ντίσκο, έγινε με προσωπική εργασία.

Καθρέπτες στον τοίχο, φωτορυθμικά, καναπέδες, δερμάτινα σκαμπό και πολλά ακόμη που ήταν μπροστά από την εποχή εκείνη και ο κόσμος τα αγκάλιασε με πολλή αγάπη.

Η εποχή, είναι η εποχή του βινύλιου και οι αμέτρητοι δίσκοι που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, παραπέμπουν στον τρόπο διασκέδασης εκείνης της εποχής.

Στον συγκεκριμένο χώρο γινόταν αμέτρητοι χοροί, χριστουγεννιάτικοι, Αποκριάς, διαγωνισμοί χορού ζευγαριών και πολλές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Η καφέ ντίσκο Άναντιν, ήταν κάτι παραπάνω από πρωτοποριακή για την εποχή της, αφού το ανήσυχο μυαλό του κου Κώστα, τον οδήγησε να μετατρέψει τον χώρο που βρισκόταν πίσω από το οίκημα σε μίνι γκολφ, όπου οι πελάτες έπιναν καφέ και ποτό και προσπαθούσαν να μυηθούν στα μυστικά του ξενοφερτου παιχνιδιού.

Οι αναμνήσεις πολλές, για πολύ κόσμο. Αναμνήσεις, από μια εποχή που ο κόσμος διασκέδαζε με την ψυχή του, το φλερτ ήταν αληθινό κι έβγαινε από την καρδιά και την ψυχή των ανθρώπων, που ήταν γεμάτα αγνότητα. Αν μιλάμε για αλληλεγγύη, μιλάμε για αυτήν ακριβώς την εποχή.

Οι φωτογραφίες, και τα κείμενα είναι αποκλειστικής κυριότητας του Κωνσταντίνου Χρυσοχόου και απαγορεύεται ρητώς η αναδημοσίευσή τους σε ιστοσελίδες τρίτων χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Απαγορεύεται ρητώς η αντιγραφή, αναδημοσίευση, προβολή, μετάδοση, τροποποίηση, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του ιδιοκτήτη, στον οποίο ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα και η ευθύνη της δημοσίευσης.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789