Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024

Γιατί η ώρα αλλάζει πάντα την Κυριακή;

|| || ||

Γιατί λοιπόν οι δείκτες του ρολογιού μας πρέπει να αλλάζουν πάντα την Κυριακή; Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η θερινή ώρα εφαρμόζεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, για 7 μήνες, και η χειμερινή (ή ηλιακή ώρα) ξεκινάει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με εφαρμογή για 5 μήνες.

Τα ρολόγια αλλάζουν τον Μάρτιο, πηγαίνοντας μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με το «Live Science», ο λόγος που επιλέχθηκε η επιστροφή στην ηλιακή ώρα να γίνεται την Κυριακή τα ξημερώματα είναι καθ’ όλα πρακτικός.

Τις Κυριακές το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν εργάζεται, ενώ ακόμα και αυτοί που εργάζονται συνήθως έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και κοιμούνται.

Ως εκ τούτου, η αλλαγή της ώρας δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Παράλληλα, η αλλαγή της ώρας δεν πρέπει να «πέφτει» πριν από τα μεσάνυχτα σε καμία χώρα, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι χώρες εκτός από ώρα θα άλλαζαν και μέρα, γεγονός που θα περιέπλεκε περισσότερο τα πράγματα.

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε θα γυρίσουμε τους δείκτες στα ρολόγια μας

Στις 31 Μαρτίου του 2024 θα επανέλθει η θερινή ώρα και θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789