Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Αναδρομή στα Παλιά. Η ντίσκο Άναντιν έγραψε την δική της ιστορία για 30 ολόκληρα χρόνια στο Νησί Ημαθίας(Β΄Μέρος). ΒΙΝΤΕΟ

|| || ||

Με πρώτη άδεια το 1968 και λειτουργία της επιχείρησης μέχρι το 1999, σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς για την εποχή, αλλά και για τα μετέπειτα χρόνια, αφού μέχρι και σήμερα η ντίσκο Άναντιν συζητιέται από πολλούς που πέρασαν έστω και μια φορά από αυτήν.

Όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης Κώστας Χρυσοχόου, δεν ήθελε με τίποτα να χρησιμοποιήσει ξενικό όνομα, κάτι που ήταν της εποχής, για αυτό και έψαχνε κάτι που να έχει σχέση με Ελλάδα.

Έτσι χρησιμοποίησε τα αρχικά του δικού του ονόματος και της γυναίκας του (Αθηνά, Ντίνος) και βγήκε το Άναντιν.

Το τι ιστορίες γράφτηκαν μέσα στην ντίσκο, φυσικά χρειάζεται ώρες για να περιγραφούν.

Ο ίδιος ο Κώστας Χρυσοχόου, που εκτελούσε και χρέη dj αφηγείται πως κατέβαινε κάθε εβδομάδα Θεσσαλονίκη, για να αγοράσει δίσκους με τα καινούργια τραγούδια, για να είναι όπως λέει, μέσα στα πράγματα.

Δεν διστάζει μάλιστα να περιγράψει, πως τα τραγούδια που ήταν στην επικαιρότητα, ακουγόταν και χορεύονταν κατά κόρο, τα σημείωνε με ένα χαρακτηριστικό σημάδι και ήξερε πώς να ξεσηκώσει όσους βρισκόταν στην πίστα.

Το πολύ hot τραγούδια είχαν δύο και τρία σημάδια για να δείχνουν την μεγάλη τους σημασία στο χορό.

Όσο για τις τιμές των δίσκων, αυτοί ήταν εξ ολοκλήρου από βινύλιο και η τιμή τους ξεκινούσε από τις 300 δραχμές και εκτοξευόταν στους δίσκους που περιελάμβαναν τέκνο μουσική, που με την εμφάνισή τους ήταν στις 3.000 δραχμές.

Αυτό βέβαια, δεν εμπόδισε τον Κώστα Χρυσοχόου να αγοράζει δίσκους χωρίς να σκέφτεται τα ποσά, αφού με αυτούς η διασκέδαση χτυπούσε κόκκινο.

Φυσικά, δεν λείπουν και οι ιστορίες από τους θαμώνες, που είναι αμέτρητες με τις αναμνήσεις να είναι τόσο έντονες, που όλοι λένε πως πρόκειται για την καλύτερη εποχή της ζωής τους.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με στιγμές απο το παρελθόν και τον Κωστα Χρυσοχόου να ακούγεται σε κάποια στιγμή πως περιμένουν τον κόσμο για να γεμίσει το μαγαζί.

Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789