Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Αντιδήμαρχος. Το παν είναι να μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι. Να είσαι άντρας, γυναίκα, δήμαρχος κι ότι άλλο θες, χωρίς να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων.

|| || ||

Λοιπόν. Ακούστε προσεκτικά. Τελείωσαν λέει τα λεφτά που τσονταριζε το κράτος για να γυρίζουν σίριαλ και από του χρόνου, ξαναγυρνάμε σε εποχές ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Τέρμα τα μπερεκέτια. Από του χρόνου, ένα σίριαλ κάθε κανάλι και πολύ λέμε. Εκτός κι αν εμφανιστούν τίποτα καινούργιοι σεναριογράφοι και κάνουν έργα με λιγότερα χρήματα. 

 

ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΜΥΘΟΜΑΝΕΙΣ.

Άμα το καλοσκεφτείς, δεν είναι και λίγοι οι μυθομανεις που κυκλοφορούν. Πάρε για παράδειγμα, εδώ εμάς στο Γιδά. Πόσους έχει μέσα, ο γνωστός συνδυασμός; Δεν προλαβαίνεις να πεις κάτι, η απάντηση είναι έτοιμη από την απέναντι πλευρά. Είναι τελειωμένο λέει, το ΣτΕ. Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος; Τον νόμο για τις εκλογές, τον έκανε λένε ο δικηγόρος του συνδυασμού. Για αυτό θα τους δώσει δίκιο.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. 

Θα πάει στην ακροαματική διαδικασία και θα πει, μάγκες ακούστε να σας πω. Δεν θα βγάλετε εσείς άχρηστο το νόμο που με τόσο κόπο έφτιαξα. Και για να τελειώνουμε, γιατί έχουμε κι άλλες δουλειές, όποιος έκανε λάθος και δεν πρόλαβε τις ημερομηνίες, είχα πει εγώ, πως έχουν το ελεύθερο και ότι θα διορθώνονταν όλα, από το σύστημα. 

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

Και φυσικά, από δω και πέρα στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν αναγκαστικά με αυτό το νόμο, θα κάνει ότι γουστάρει, όποιος είναι υποψήφιος. Το ένα το σκέλος, το καλύψαμε. Πάμε στο άλλο. Γιατί όταν γράφεις το σενάριο ενός έργου, δεν βάζεις μόνο εύκολα στον πρωταγωνιστή. Του βάζεις και τρικλοποδιές, για να υπάρχει αγωνία.

ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ 

Να τρώει ο θεατής τα νύχια του από το άγχος. Να λέει, πότε θα κάνει διάλειμμα ρε πουστη μου, να πάω για κατούρημα. Βάζει λοιπόν ο σεναριογράφος ένα εμπόδιο, στον συνδυασμό. Και μάλιστα με τα δεδομένα που ξέρουμε εμείς οι κοινοί θνητοί, μοιάζει αξεπέραστο. Στην απέναντι πλευρά λέει, είναι δικηγόρος ο Βενιζέλος. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΈΡΓΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

Που έχει φτιάξει τους μισούς νόμους στο Σύνταγμα του κράτους, από το ογδόντα και μετά. Αυτό κι αν είναι παλούκι. Τώρα; Πώς θα το ξεπεράσουμε; Σιγά να μην δεν έβρισκαν την λύση. Δεν είναι λέει τελικά, ο Βενιζέλος δικηγόρος. Μετά το σκέφτονται, λένε δεν θα το πιστέψει κανένας, γιατί είναι εύκολο να μαθευτεί αν είναι ή όχι. Θα το κάνουμε πιο δραματικό. 

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.

Θα βάλουμε, ότι τον πήραμε τηλέφωνο και μας είπε ο ίδιος, ότι δεν ασχολείται. Εδώ να κάνω μια παύση, γιατί δεν ξέρω αν γελάω ή κλαίω. Πείτε μου ρε, ειλικρινά. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, πόσα άτομα στην Ελλάδα ολόκληρη, έχουν πιθανότητες να πάρουν τηλέφωνο τον Βενιζέλο, αυτός να το σηκώσει και να τους πει κιόλας, ποια είναι τα σχέδια του, για κάτι που ετοιμάζει.

ΜΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Είπαμε όμως. Σεναριογράφοι σαν τους δικούς μας, δεν υπάρχουν. Μία δεν πιάνει αυτός ο Κύπριος ο Γεωργίου, που τον έχουν κάνει Θεό. Άμα έρθουν κατά τον Γιδά, θα πάθουν σοκ. Και καταλήγουμε, για μια ακόμη φορά στο ίδιο συμπέρασμα. Όσο περισσότερο μιλάς, τόσο χειρότερα για σένα. Μείνε καλύτερα στο σκοτάδι. Πάμε παρακάτω. 

ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ.

Ποιοι είναι αυτοί, που έχουν απαιτήσεις από τους συλλόγους να βγάζουν ανακοινώσεις, ότι πλήρωσαν τις προσκλήσεις, εκεί που πήγαν; Ρε, μήπως βρισκόμαστε σε κανένα απολυταρχικό καθεστώς και δεν το καταλάβαμε; Έβγαλε το Νεόκαστρο ανακοίνωση και... ωχ, ωχ, ωχ, λέτε να βγάλει κι ο Πλάτανος; Ρε, δε νομίζετε πως έχετε ξεφύγει; 

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Έλυσα και την απορία, γιατί εξαφανίστηκε ο Γκυρίνης. Ποιος θα ήθελε να έχει συγχρωτισμό με τέτοια άτομα; Να βρίσκεται στον ίδιο χώρο; Και δεν λέω για όλους. Μην καίμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Υπάρχουν όμως εκεί μέσα άτομα, που κάνουν την μέρα, νύχτα. Δεν γίνεται να τα ισοπεδώσουμε όλα, επειδή κάποιους τους έπιασε ξαφνικά μεγαλομανία.

ΜΙΛΑΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ. 

Και κάποιους άλλους, που δεν μπορούν να ξεπεράσουν με τίποτα, ότι ο Γκυρίνης είναι από πάνω τους τόσα χρόνια. Δεν το χωνεύουν με τίποτα, όση σόδα και να πιουν. Καταλαβαίνω και γιατί δεν έρχεται ο δήμαρχος, πλέον σε αντιπαράθεση. Μιλάς για ποδόσφαιρο με κάποιον που ξέρει. Με κάποιον που δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του σε γήπεδο, τι να πεις.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ. 

Επομένως, αυτοί καλά κάνουν και ξεκίνησαν από τώρα τις προπονήσεις για να προλάβουν το 28, μπας και είναι έτοιμοι. Αν και δεν το βλέπω. Κάθε πράγμα στον καιρό του δεν λένε; Ειδικά όταν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου, δεν πρόκειται να φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου. Πάμε πάλι για ένα διάλειμμα. Σε αυτό το θέμα που έχει δημιουργηθεί, με την απόφαση της κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία των γκέι ζευγαριών. 

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΩΝ.

Βγήκε αυτός ο τρελός ο Βελόπουλος και τι είπε. Αν ντυθεί κάποιος Ναπολέων, ανέβει σε ένα άλογο και κατέβει στο κέντρο της πόλης, θα πάει το περιπολικό και θα τον μαζέψει, θα τον πάει στο τρελοκομείο και μην τον ξαναείδαμε. Αν όμως κάποιος ντυθεί γυναίκα, με μίνι και τακούνια, βάψει και τα χείλη και πάει στο κέντρο της πόλης, δεν τρέχει τίποτα. Είναι φυσιολογικό. 

ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Ένα είναι αυτό. Και το δεύτερο, είναι αυτό που διάβασα από μια ψυχολόγο και αποτυπώνεται σε εικόνα. Εκεί λοιπόν, είναι μια αλεπού έξω από ένα κοτέτσι και διαμαρτύρεται στον σκύλο που φυλάει τις κότες, λέγοντας πως μπορεί να είναι αλεπού, αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως κότα κι αν δεν την αφήσει να μπει στο κοτέτσι, θα τον καταγγείλει και μετά μαύρο φίδι που τον έφαγε. Θα μου πεις και δω σε μας, κάποιοι αυτοπροσδιορίζονται σε κάτι που θα ήθελαν να είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θεμα. Τέλος τα διαλείμματα. Όποιος θέλει να καταλάβει τι λέμε, το καταλαβαίνει. 

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ.

Για να κάνεις όλα αυτά που γίνονται, να έχεις απαντήσεις σε όλα και να δημιουργείς μια κατάσταση που νομίζεις πως είναι υπέρ σου, άσχετα αν στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, χρειάζεται να είσαι ραδιούργος. Γιατί σε ένα καλό έργο, δεν πρέπει να ασχολείσαι μόνο με υψηλά πρόσωπα. Θα αφήσεις σε κομμάτι του έργου τον Βενιζέλο και θα πιάσεις πιο χαμηλά.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ. 

Αλίμονο, αν κάποιος αυτήν την περίοδο τολμήσει και μιλήσει με κανέναν από αυτούς. Αμέσως, έχει αλλάξει πλευρά. Ρε, δεν πα να είναι για δουλειά; Δεν πα να είναι τυχαία συνάντηση; Σε μισή ώρα, ο μισός Γιδάς ξέρει ότι ο τάδε, άλλαξε πλέον στρατόπεδο και έφυγε από τον Γκυρίνη. Και πού πήγε; Αυτά δεν τα ρωτάμε. Ένα είναι το στρατόπεδο. 

ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.

Είναι ο άλλος γιατρός και πήγες να σου γράψει φάρμακα; Είναι γεωπόνος και πήγες για λιπάσματα; Οοοοοχι. Πήγες, γιατί θες να είσαι με τους άλλους. Και μόλις βγουν τα αποτελέσματα, το 28 όχι τώρα, και δουν ότι όλοι αυτοί δεν ήταν μαζί τους, αρχίζουν τα αναθέματα. Και το κλείνω, γιατί πολλά είπαμε και σήμερα. Με μια ιστορία που μου έστειλε ο φίλος μου ο κοντομάνικος. Έχουν και στην Ρόδο μια περίπτωση, που ζητάει ο ένας εκ των υποψηφίων δημάρχων από το ΣτΕ, να τον ανακηρύξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

ΜΑΝΤΕΨΕ ΤΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΈΧΕΙ ΤΟ ΣτΕ. 

Και κει λέει το πενταμελές, που θα συνεδριάσει θα βγάλει απόφαση μέχρι τον Ιούνιο. Εκτός αν την υπόθεση αναλάβει επταμελές, οπότε θα βγάλει την απόφαση πιο γρήγορα, εντός δεκαπέντε το πολύ ημερών. Μαντεψτε στην υπόθεση της Αλεξάνδρειας, τι σύνθεση έχει το ΣτΕ. Άντε, σας έβαλα δουλειά πάλι. Να βρείτε τι ισχύει και να βρείτε καινούργιες δικαιολογίες, για το αν θα προλάβουν να γίνουν εκλογές, πριν βγει η απόφαση του ΣτΕ.

 

Ο Αντιδήμαρχος 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789