Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024

Αντιδήμαρχος. Ποιος θα φταίει αν δεν γίνουν εκλογές στην Αλεξάνδρεια; Πάντως, όχι όσοι μπέρδεψαν τα κουμπιά.

|| || ||

Πόσες φορές να το γράψω; Ζούμε στην καλύτερη χώρα του κόσμου. Εδώ μόνο μπορείς να συναντήσεις όλα τα καλά. Πουθενά αλλού. Κάποτε, μας φαινόταν παράξενο και λέγαμε ιστορίες, ότι αν πας στην Σταυρούπολη και περάσεις έξω από το γνωστό ίδρυμα, θα δεις πολλά και διάφορα.

ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.

 Άλλος φώναζε από μέσα ότι είναι ο Ναπολέων, άλλος έκανε τον κόκορα, άλλος γάβγιζε. Κι άμα περάσεις τώρα, όλοι κάθονται ήσυχοι και δεν ενοχλούν κανέναν. Υπάρχει όμως εξήγηση, γιατί κάθονται ηρεμοι. Οι μέσα, έχουν αντικατασταθεί από τους έξω. Πάρε παράδειγμα, αν φωνάξεις στον δρόμο "Πρόεδρε", πόσοι θα γυρίσουν να σου πουν τι θες.

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ. 

Πόσοι πρόεδροι κυκλοφορούν έξω; Τους έχει μετρήσει κανένας; Θες να είσαι δήμαρχος; Άνετα. Τι κι αν δεν έχει εκλογές ή έχουν γίνει; Κανένα πρόβλημα. Εσύ λες, δήμαρχος είμαι εγώ. Δεν σου χαλάει κανένας το χατίρι. Μιλάμε για την λογική του παραλογισμού. Ο καθένας είναι ότι δηλώσει και δεν τον ενοχλεί κανείς.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο ΓΙΔΑΣ. 

Τώρα, αν εδώ στο Γιδά έχουμε ξεφύγει λίγο παραπάνω, δεν πειράζει. Πάντα είχαμε τα πρωτεία. Μήπως και τώρα που γίναμε παντού πρωτοσέλιδο, ότι μήνα Απρίλιο θα έχουμε εκλογές, δεν έχουμε τα πρωτεία; Ή μήπως δεν θα τα έχουμε προς το τέλος του Μάρτη, όταν θα βγει η απόφαση, που θα λέει ότι εκλογές γιοκ στο Γιδά; Κι όπως μέχρι τώρα λέγαμε, εκλογές τον Ιανουάριο, εκλογές τον Φεβρουάριο, εκλογές 3 Μαρτίου, εκλογές 10 Μαρτίου και οι ημερομηνίες περνούσαν χωρίς να γίνονται εκλογές, αλλά αυτοί που τις ήθελαν, πάντα κάτι έβρισκαν να πουν, έτσι θα γίνει και τώρα. 

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ.

Δεν σας λέω βέβαια κάτι καινούργιο. Έτσι κι αλλιώς, το έργο το έχουμε δει εκατό φορές. Δεν αλλάζει κάτι αν το δεις εκατόν μια. Το θέμα ξέρετε ποιο είναι; Και τον Τιτανικό όσες φορές να το δεις, πάντα στο τέλος το καράβι βουλιάζει. Ούτε μία δεν έφτασε στον προορισμό του. Θα μου πεις, λίγες δικαιολογίες βρήκαν να πουν μετά; Κάτι μου θυμίζει αυτό.

ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. 

Μία έφταιγε το παγόβουνο, την άλλη αυτοί που δεν χτύπησαν τα καμπανάκια, την παράλλη το πλοίο που δεν έστριψε έγκαιρα. Πάντα στη ζωή, φταίει κάποιος άλλος. Ποτέ μα ποτέ, δεν φταίει αυτός που είναι ο πραγματικός υπεύθυνος, για το κακό που βρίσκει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Αυτός, που δεν πάτησε απλά ένα κουμπί στην ώρα του.

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. 

Και από τέλος Μαρτίου και μετά, θα φταίνε άλλοι για το λάθος αυτό. Ήδη έχουν βγει οι υπεύθυνοι. Θα φταίει, αυτός που αναίρεσε τις καταπληκτικές κοπέλες του πρωτοδικείου στην Βέροια και την απόφαση που εβγαλαν. Τώρα, αν τις αναιρεί το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Μήπως θα ξαναδούμε κανέναν από αυτούς; Ενώ με τις κοπέλες στην Βέροια, όλο και κάπου θα ξανασυναντηθούμε.

 Ο ΓΙΔΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Θα φταίει ο Βορίδης και το επιτελείο του, που έκανε τέτοιο παλιονόμο, που τον πρόλαβε όλη η Ελλάδα για να μπει έγκαιρα στις εκλογές, εκτός από μας εδώ. Θα έπρεπε κανονικά, να έχει και κανέναν αστερίσκο, που να λέει όποιος δεν προλάβει να δηλώσει έγκαιρα τους υποψηφίους, μένει εκτός, με εξαίρεση το Γιδά. 

ΆΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΔΑ.

Αυτοί, έχουν περιθώριο 6 μήνες να δηλώσουν. Θα φταίει ο Λιβάνιος, που υπέγραψε σαν αρμόδιος υπουργός να γίνουν εκλογές και δεν κράτησε το λόγο του. Και στο φινάλε, για να μην αφήσουμε κανένα στεναχωρεμένο, θα φταίει όλη η κυβέρνηση που δεν ξανακάνει εκλογές στο Γιδά. Τώρα, αν ο νόμος είναι ξεκάθαρος και εξαιτίας του δεν μπορεί να κάνει τίποτα καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός, αυτό είναι άλλο θέμα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς, θέλουμε εδώ να μας πιστεύουν, αυτοί που θέλουμε κι από κει και πέρα, δεν μας νοιάζει τι έγινε σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 31 Αυγούστου. Εδώ, είναι Γιδάς είπαμε.

ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Αλλά όπως είπα και στην αρχή, εδώ είναι ο παράδεισος πάνω στη γη. Πουθενά στον κόσμο δεν θα βρεις Ελλάδα. Εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, γίνεται κάτι και το προηγούμενο είναι ένα τίποτα, μπροστά στο καινούργιο. Τι λέγαμε μέχρι τώρα; Περπατούσε ο Μητσοτάκης στην Τσιμισκή και χαιρέτησε την κούκλα στην βιτρίνα; Έχουμε καλύτερο. 

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΤΟ ΝΤΟΥ.

Έκανε λέει ο πρωθυπουργός ντου στο ξαφνικό σε ένα σούπερ μάρκετ, για να ελέγξει αν τηρούν αυτά που είναι υποχρεωμένοι, με τις τιμές. Τώρα, αν στα προϊόντα τριπλασιάστηκε η τιμή τους κι αυτοί υποχρεώνουν τα σούπερ μάρκετ, μετά από ένα χρόνο να ρίξουν τις τιμές 10%, αυτό είναι άλλο θέμα. Και το ντου ήταν τόσο ξαφνικό και δεν το περίμενε κανένας, που μαζί με τον Μητσοτάκη μπήκαν στο σούπερ μάρκετ και καμιά εικοσαριά κάμερες. 

ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. 

Πραγματικά δεν το ήξερε κανένας. Τέλος πάντων. Το θέμα που είναι; Συναντάει μπαίνοντας μια γιαγιά, καμιά ογδόντα χρονών που πήγε να ψωνίσει, και τι της λέει; Να αγοράσεις λέει καλλυντικά, πέρασα τώρα από το ράφι και είδα ότι τα έχει σε φοβερες τιμές!!! Τι να πω τώρα εγώ; Πάλι καλά που η γιαγιά δεν άκουγε, μάλλον λόγω ηλικίας και δεν κατάλαβε τι της είπε. Αλλιώς, ποιος ξέρει τι θα γινόταν.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 5 ΧΡΌΝΙΑ ΠΡΙΝ.

Και κλείνω, με αυτό το θέμα που δημιουργήθηκε με τον δήμαρχο στην Νάουσα. Που τον έπαψαν από τα καθήκοντά του, γιατί λέει έκαμε παράβαση. Έδωσαν το 2016 που ήταν δήμαρχος, ένα μαγαζί σε κάποιον χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα. Σα να του λένε του δημάρχου, ότι έκανες πλάτες σε κάποιον δικό σου. Δε θα εξετάσω ότι το σκηνικό έγινε το 2016, μεσολάβησε άλλος δήμαρχος και τώρα που εξελέγη πάλι ο Κουτσογιάννης, θυμήθηκαν στην αποκεντρωμένη, τι είχε γίνει το 2016.

ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. 

Είπαμε ρε παιδιά, να κρατάτε και λίγο τα προσχήματα. Τέτοιο ξεμπρόστιασμα, ούτε στην Κορέα. Και αυτό που θέλω να πω είναι, φαντάζεστε να πάθαινε κανένα τέτοιο σκηνικό ο Γκυρίνης; Ω, ρε μάνα μου, τι θα γινόταν. Εκτελεστικό απόσπασμα θα είχαν στήσει κάποιοι. Και το λέω, περισσότερο για αυτούς που νομίζουν ότι το να είσαι δήμαρχος, κάθεσαι σε μια καρέκλα και παίρνεις τον μισθό σου, χωρίς να κάνεις τίποτα. Ότι δεν σε ελέγχει κανένας και ανοίγεις όποτε θες τα συρτάρια και μοιράζεις λεφτά. Μιλάμε για μαύρα μεσάνυχτα από το τι σημαίνει να διοικώ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

Όσο για τον Κουτσογιάννη, τον δήμαρχο της Νάουσας μια χαρά το πήρε. Συναυλία με τους Ονιράμα είχαν στην Νάουσα και ντύθηκε φυλακόβιος κι ανέβηκε να τραγουδήσει. Κι επειδή τα φάλτσα του έφταναν μέχρι την Αραπίτσα, εμφανίστηκε ο Μαραντίνης ο τραγουδιστής των Ονιράμα ντυμένος αστυνομικός και τον συνέλαβε. Παραπάνω σοβαρό ήταν αυτό, παρά η απόφαση της αποκεντρωμένης, που τον έπαψε από δημαρχο. Αυτά για σήμερα. Την επόμενη φορά, θα πούμε και για το αεροδρόμιο στο Παλαιοχώρι, που ήταν έτοιμο να γίνει και οι φιέστες που έκανε ο τότε νομάρχης ο Σπάρτσης, χάλασαν το συνοικέσιο. Δεν τα λέω εγώ. Τα λέει, υπουργός εκείνης της εποχής. Που δεν έχει κανένα λόγο να λέει ψέματα. Μαντέψτε ποιος ήταν με τον Σπάρτση τότε, αλλά τα παρουσιάζει, ακριβώς ανάποδα απ' ότι έγιναν. Σιγά να μην το παραδεχθεί θα μου πεις. Ή που δεν θα έχει έτοιμη την δικαιολογία. Τι παράξενο...

Ο Αντιδήμαρχος 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789