Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024

Αναδρομή στα Παλιά. Η Ημαθία ήταν πάντα μια ξεχωριστή ποδοσφαιρομάνα.

|| || ||

Το ποδόσφαιρο στην Ημαθία ήταν πάντα σημείο αναφοράς και τα ταλέντα που ξεπήδησαν μέσα από τα γήπεδα της έγραψαν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέρος του ποδοσφαίρου είναι και οι προπονητές που επιτελούν το δικό τους έργο σε ένα δρόμο που μοιάζει μοναχικός, αφού τις περισσότερες φορές είναι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο των αποτυχιών.

Ένας από τους προπονητές που έγραψε την δική του ξεχωριστή πορεία στις ομάδες του νομού είναι ο Βαγγέλης Κοσκερίδης που μέσα από το αρχείο που έχει κρατημένο στο πέρασμα των χρόνων ξαναγεννιουνται στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη των φιλάθλων.

Στο ξεκίνημα βλέπουμε το πέρασμα του σαν ποδοσφαιριστής από τον Αγροτικό Αστέρα Πλατέος, στον οποίο βλέπουμε και το πέρασμα του ως προπονητής.

Υπάρχει η ομάδα της Κορυφής που μεσουρανούσε και μάλιστα κατάφερε να φτάσει στον τελικό κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος το 1972.

Ιστορική είναι και η φωτογραφία του Μέγα Αλέξανδρου Αλεξάνδρειας, όπου βλέπουμε ο πρόεδρος Βασίλης Μπαλιάκας, πρόεδρος της ομάδας κάνει την απονομή μεταλλίων στους παίκτες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ένας από τους παράγοντες που έγραψε την δική του ιστορία στην Ημαθία ήταν και ο Σταύρος Καζαντζίδης, που ήταν στην διοίκηση του Πλατέος αλλά και της ΕΠΣ Ημαθίας.

Στις ομάδες που έγραψαν ξεχωριστή ιστορία και η Νίκη Αγκαθιάς με αμέτρητα ταλέντα που έπαιξαν και σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Υπάρχουν και στιγμιότυπα από ματς της Αλεξάνδρειας την χρονιά που βγήκε πρωταθλήτρια επί προεδρία του Γιώργου Κίτσιου.

Το ταξίδι μόλις τώρα ξεκινά.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789