Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Αναδρομή στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ Κορυφής που έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλου ερασιτεχνών Ελλάδος το 1973

|| || ||

Μια από τις ομάδες που μεγαλούργησαν στα γήπεδα της Ημαθίας, αλλά δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει είναι αυτή του ΠΑΟΚ Κορυφής που μάλιστα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό κυπέλου ερασιτεχνών Ελλάδας, την σεζόν 1973-74.

Στον αγώνα εκείνο αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό Λουτρακίου στο γήπεδο Περιστερίου κι έχασε με σκορ 3-1.

Στην διάρκεια των χρόνων και μέχρι την διάλυση της ομάδας που οδηγήθηκε από διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν στην συρρίκνωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπως εξάλλου συμβαίνει σε πολλές ομάδες, ανέδειξε πολλά ταλέντα που αγωνίστηκαν σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ αποτελούσε και ομάδα στην οποία κατά καιρούς αγωνίστηκαν ποδοσφαιριστές που είχαν κάνει αξιόλογη επαγγελματική καριέρα και έβαζαν στον ΠΑΟΚ Κορυφής τα τελευταία ποδοσφαιρικά ένσημα.

Διέθετε ένα από τα καλύτερα γήπεδα στο νομό και το χρησιμοποίησε ο Μέγας Αλέξανδρος Αλεξάνδρειας όταν αγωνίστηκε στην Γ εθνική κατηγορία.

Είναι χαρακτηριστική η ιστορία με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Τάις Λίμπρεχτς όταν έπαιξε φιλικό με την Κορυφή στα πλαίσια της μεταγραφής του Τριαντάφυλλου Γιάντση, που είπε στους παράγοντες του δικεφάλου του βορρά να σηκώσουν το γήπεδο και να το μεταφέρουν στην Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς το ασπρόμαυρο συγκρότημα έχει πάψει να υπάρχει και παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς από διάφορους παράγοντες ώστε να επανέλθει, καμία από αυτές δεν καρποφόρησε.

Σαν επίλογο να πούμε με αφορμή τον Γιάντση που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, πως ήταν η χρονιά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης στέφθηκε πρωταθλήτρια(1984-85), οπότε η Κορυφή έχει να καμαρώνει πως στις τάξεις της είχε κάποτε ποδοσφαιριστή που στέφθηκε πρωταθλητής σε επαγγελματικό επίπεδο και μάλιστα με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας.

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Βαγγέλη Κοσκερίδη

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789