Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ευχαριστήριο της Ελευθερίας Τσιάρτα, για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην αναδημοσίευση της εφημερίδας ''Τα Νέα του Ρουλουκιού''.

|| || ||

Μια από τις πιο παλιές εφημερίδες που κυκλοφόρησαν στο νομό Ημαθίας, είναι ''Τα Νέα του Ρουμλουκιού'', που αποτέλεσαν έμπνευση του αείμνηστου Αναστασίου Τσιάρτα το 1981 και είχαν ως εκδότη και διευθυντή τον Ευστράτιο Κούντζα.

Ο Αναστάσιος Τσιάρτας, παραμένει γνωστός ακόμη και σήμερα για το ανήσυχο πνεύμα που κουβαλούσε, που πολλές φορές έμοιαζε να είναι μπροστά από την εποχή του.

Η ενασχόληση του με τα κοινά, αλλά περισσότερο με το ποδόσφαιρο που αγαπούσε από μικρός, αφού ο ίδιος υπήρξε ποδοσφαιριστης και αργότερα παράγοντας της ομάδας της Αλεξάνδρειας, που επί θητείας του έπαιξε στην Γ Εθνική κατηγορία, τον έκαναν γνωστό στο πανελλήνιο.

Η προσφορά στον τόπο, σε συνδυασμό με τις μνημειώδεις κόντρες που δημιούργησε κατά καιρούς σε αθλητικό και πολιτικό πεδίο, τον φέρνουν αμέτρητες φορές στο στόμα πολλών στις συζητήσεις τους και τις περισσότερες φορές, η κατάληξη είναι η ίδια. Η παραδοχή, στο πόσο δίκιο είχε σε όσα έλεγε κι έγραφε.

Η εφημερίδα τα ''Νέα του Ρουμλουκιού'' σταμάτησε να εκδίδεται το 2007, όμως μέσα από την αναδημοσίευση της στο anepikairos.gr τα τελευταία πέντε χρόνια, μοιάζει να συνεχίζει από κει που σταμάτησε, αφού πολλές καταστάσεις του τότε, μοιάζουν με τις σημερινές, με την διαφορά ότι προσφέρουν στον αναγνώστη αναμνήσεις μιας εποχής, που η σκέψη και ο τρόπος ζωής ήταν πιο απλός, πιο προσιτός και ανθρώπινος.

Η αναδημοσίευση της εφημερίδας, ήταν μια ιδέα της κόρης του Αναστασίου Τσιάρτα, της Ελευθερίας, που την συνδύασε με μια σειρά φωτογραφιών, οι οποίες ξυπνούν αναμνήσεις σε πολλούς ανθρώπους, από πολιτικά, πολιτιστικά, αθλητικά και τόσα άλλα γεγονότα.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην αναδημοσίευση της εφημερίδας είναι τόσο μεγάλη, που η Ελευθερία Τσιάρτα η οποία την ζει καθημερινά, θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της, σε όλους αυτούς που την συναντούν και την προτρέπουν να συνεχίσει μέσα από τις εκδόσεις, να τους θυμίζει μια άλλη Αλεξάνδρεια, που θα συζητιέται για πολλά χρόνια ακόμη.

Υπόσχεται μάλιστα πολλές συγκινήσεις, αφού το υλικό που υπάρχει είναι τόσο μεγάλο, που κάθε φορά ακόμη και η ίδια μένει έκπληκτη με αυτά που συναντά.

Κάθε Τρίτη, την ίδια μέρα που έβγαινε και η εφημερίδα διαβάζουμε στο anepikairos.gr στην στήλη Απόψεις την αναδημοσίευση των ''Νέων του Ρουμλουκιού'', έχοντας την δυνατότητα να ανατρέξουμε και σε πιο παλιές εκδόσεις.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια...

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789