Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναρπαστικά μονοπάτια σε ολόκληρο τον κόσμο.

|| || ||

Σήραγγα Δέντρων Χάλνακερ, Αγγλία

Κρυμμένος βαθιά μέσα στο Εθνικό Πάρκο Σάουθ Ντάουνς, αυτός ο εκπληκτικός θόλος από δέντρα εντυπωσιάζει. Γνωστό ως Μιλ Λέιν, αυτό το δημόσιο μονοπάτι στο Χάλνακερ ακολουθεί αρχαία διαδρομή κατά μήκος της οδού Στέιν, από το Λονδίνο μέχρι τη ρωμαϊκή οδό του Τσίτσεστερ. Με τα χρόνια, το μονοπάτι βυθίστηκε από την εντατική χρήση, σχηματίζοντας μια στενή διάβαση.

Εθνικό Πάρκο Μπανφ, Καναδάς

Το πρώτο εθνικό πάρκο του Καναδά φημίζεται για την εκπληκτική θέα και την άφθονη άγρια ζωή. Φιλοξενεί ιστορικές τοποθεσίες όπως το Πάρκο, Σπήλαιο και Λεκανοπέδιο Μουσείου Μπανφ, το Καταφύγιο της Διάβασης Άμποτ, τη Διάβαση Χόουζ, το χιονοδρομικό κέντρο Σκόκι και τον Σταθμό Κοσμικών Ακτινών Όρους Σάλφερ. Το μονοπάτι (που απεικονίζεται) έχει υπέροχη θέα στην Τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ντερντλ Ντορ, Ντόρσετ, Ηνωμένο Βασίλειο

Φυσική ασβεστολιθική αψίδα, το μονοπάτι αυτό βρίσκεται στην Ιουρασική Ακτή κοντά στο Λάλγουορθ στο Ντόρσετ (Ηνωμένο Βασίλειο). Ο εντυπωσιακός σχηματισμός, που χρονολογείται πριν από 140 εκατομμύρια χρόνια, προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η διαδρομή από τους ασβεστολιθικούς λόφους προς την τοποθεσία έχει εντυπωσιακή θέα στις ακτές. Το Ντερντλ Ντορ ανήκει στην οικογένεια Γουέλντ.

Όρος Κουκ, Νέα Ζηλανδία

Το ψηλότερο όρος της χώρας είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και πόλος έλξης για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταλαντευόμενες γέφυρες (σαν αυτή της εικόνας) και να απολαύσουν τη γραφική θέα σε παγόβουνα και παγετώνες.

Όρη Τάτρα, Πολωνία

Το μοναδικό όρος αλπικού τύπου της χώρας έχει πλούσιο τοπίο, λίμνες σε μεγάλα υψόμετρα, κρεμαστές κοιλάδες και θέρετρα. Προστατεύεται βάσει νομοθεσίας ως τμήμα του Εθνικού Πάρκου Τάτρα της Σλοβακίας και του ομώνυμου πάρκου της Πολωνίας, τα οποία εντάχθηκαν μαζί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Γκέσπενστερβαλντ, Νινχάγκεν, Γερμανία,

Οι ντόπιοι το αποκαλούν Δάσος Φαντασμάτων, καθώς ελάχιστο φως διαπερνά τα δέντρα των 170 ετών. Η εμπειρία της περιήγησης μπορεί να φέρει ανατριχίλα όταν έχει ομίχλη.

Παραλία Ράμπεργκ, Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία

Ένα στενό μονοπάτι από ξύλινες τραβέρσες οδηγεί στην παραλία με την εντυπωσιακή θέα στα βουνά και τη λευκή αμμουδιά. Η παραλία, που βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε τον ήλιο του μεσονυχτίου και μια βόλτα δίπλα στο νερό.

Παρατηρητήριο δελφινιών, Σαμούτ Σακόν, Ταϊλάνδη

Το παρατηρητήριο στο ιερό Ματσάνου, στο Δέλτα του Μαχατσάι, δέχεται την επίσκεψη των θαλάσσιων θηλαστικών από τον Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο. Άλλα κύρια αξιοθέατα του Σαμούτ Σακόν είναι ο ναός Βατ Τσονγκ Λομ και το Ιστορικό Πάρκο Φαντάι Νορασίνγκ.

Τοσκάνη, Ιταλία

Γνωστή για το τοπίο και την καλλιτεχνική κληρονομιά της, άνοιξε τον δρόμο για τις λιθοστρώσεις στην Ευρώπη. Το 1339, η χώρα αποφάσισε να στρώσει τους δρόμους, προκειμένου να κάνει τις πόλεις πιο προσβάσιμες. Από χρυσαφένιους σιτοβολώνες και ασημένιους ελαιώνες μέχρι καταπράσινους αμπελώνες στις πλαγιές των λόφων, η περιοχή έχει τοπία που αξίζει να εξερευνήσει κανείς.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789