Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Dyslexia Centers στην Αλεξάνδρεια. Πέντε μύθοι για την λογοθεραπεία. ΒΙΝΤΕΟ

|| || ||

5 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 μύθοι για την Λογοθεραπεία.

Λογο-θεραπεία. Από τα συνθετικά του όρου και μόνο, καταλαβαίνουμε τι… περίπου σημαίνει. Γνωρίζουμε όμως πότε και για ποιους λόγους πρέπει να αναζητήσουμε τη βοήθειά της;

Η Λογοθεραπεία εφαρμόζεται μόνον σε σημαντικής βαρύτητας διαταραχές, όπως ο τραυλισμός ή σε νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός και η νοητική υστέρηση.

ΟΧΙ! Το εύρος προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Λογοθεραπεία περιλαμβάνει ακόμη και ήπιες διαταραχές στην επικοινωνία, τη γλώσσα και τη φωνή, οι οποίες όμως μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη των δεξιοτήτων επικοινωνίας, γλωσσικής κατανόησης και έκφρασης, και εν τέλει τη σχολική απόδοση, την κοινωνικοποίηση και την ψυχολογία του παιδιού μας.

Η Λογοθεραπεία απευθύνεται μόνο στις δυσκολίες εκφοράς λόγου (ομιλίας).

ΟΧΙ! Η Λογοθεραπεία αντιμετωπίζει όχι μόνον τα προβλήματα στην ομιλία αλλά και τις διαταραχές που σχετίζονται με την έκφραση και την αντίληψη, καθώς και τα προβλήματα μάσησης (σίτισης) και κατάποσης (δυσφαγία).

Τα προβλήματα άρθρωσης – εκφοράς λόγου των παιδιών προσχολικής ηλικίας θα διορθωθούν μόνα τους, καθώς το παιδί μεγαλώνει ή όταν αυτό πάει σχολείο.

ΟΧΙ! Η Λογοθεραπεία μπορεί – και πρέπει- να ξεκινήσει από την πρώτη εμφάνιση της δυσκολίας εκφοράς λόγου ή της επικοινωνίας, από τη νηπιακή ακόμα ηλικία (2-3 ετών) ή και ακόμα νωρίτερα, εφόσον εντοπιστεί πρόβλημα.

Για τις δυσκολίες του παιδιού μου στην ομιλία δεν χρειάζεται να το πάω σε Λογοθεραπευτή - θα εφαρμόσω τις οδηγίες που έδωσε ο Λογοθεραπευτής στο παιδί της φίλης μου.

ΟΧΙ! Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται εξατομικευμένη προσέγγιση, ώστε να έχει αποτέλεσμα και να μη δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα!

Οι θεραπευτικές ασκήσεις από τον Λογοθεραπευτή, κατά τη διάρκεια των συνεδριών, αρκούν ώστε να αντιμετωπιστεί γρήγορα το πρόβλημα.

ΟΧΙ! Για να είναι ένα λογοθεραπευτικό πρόγραμμα ταχέως αποτελεσματικό, οι οδηγίες του ειδικού θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά και στο σπίτι, με ευθύνη των γονιών!

Συνεπώς, η συνεργασία γονιού και θεραπευτή πρέπει να είναι συνεχής και άμεση. Η έγκαιρη και σωστή αξιολόγηση, δίνει τη δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης!

Στα 47 Κέντρα ‘DYSLEXIA CENTERS – PAVLIDIS METHOD’, εξειδικευμένοι/ες και έμπειροι/ες Λογοθεραπευτές/τριες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα, συνδυάζοντας τις κλασικές μεθόδους με τα πρωτοποριακά προγράμματά μας, προσεγγίζοντας εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση.

Το κόστος της αντιμετώπισης καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. 2333 304949 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταγμ.Γεωργούλη 23, Αλεξάνδρεια Ημαθίας #Dyslexiacenters #PavlidisMethod #alexandria #imathia #dyslexia #kids

Media

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

στο email anepikairos@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6931 236 739

                               2333 301 789